Nordisk inspirerede kosttilskud

GOD LIVSSTIL: Herba Nordic laver kosttilskud og har kigget tilbage i tiden efter glemt og overset viden om brug af naturens gode og nyttige planter, der samtidig holder til kravet om moderne dokumentation.

Den danske og nordiske natur er fuld af hemmeligheder. Gå en tur og tag på opdagelse blandt brændenælder, lindetræer, agerpadderok og andre skønne vækster.

Mange af planterne er en glæde for sjæl og sanser, men i dag er man efterhånden også blevet klar over, at de indeholder aktivstoffer med gode og nyttige egenskaber, som de gamle satte pris på.

Iværksættervirksomheden Herba Nordic mener, at den glemte viden skal frem i lyset og har derfor lanceret de to kosttilskud Equitox og Verimmun.

Ukrudt eller lægende planter

I fordums tid var det kloge mænd og kloge koner, der fra generation til generation overleverede den indsamlede viden om urternes egenskaber.

Efterhånden tørrede den viden ud, og mange af planterne gik nu under betegnelsen ukrudt.

En stor del af planterne var dog også uden virkning, men det gjaldt ikke alle. Eksempelvis padderok, der indgår i Equitox, har nyttige egenskaber. Equitox har fokus på udrensning eller detox, som nogle kalder det, og planten støtter nyrernes udskillelsesfunktion og bidrager til kroppens mineralbalance.

På samme måde bidrager den udskældte mælkebøtte til en normal lever- og mavefunktion.

Vegetarisk og vegansk

I dag er det imidlertid ikke nok, at urter har en virkning. Mange af dem, der bruger kosttilskud, ønsker også, at der ikke er animalske rester i for eksempel kapslerne.

Derfor samarbejder blandt andre Herba Nordic med Dansk Vegetarisk Forening, så Herba Nordics kosttilskud alle har veganermærke. Kosttilskuddene har således ingen rester fra kød eller biprodukter som bløddele eller andet fra dyr. Heller ikke fra fisk eller skaldyr.

Kosttilskud er ikke helbredende

Det er utroligt vigtigt at slå fast, at kosttilskud ikke er medicin. Kosttilskud bidrager alene til det gode liv med de urter, de indeholder. Derfor skal man altid bevare sin sunde fornuft. Kosttilskud er det de er: et tilskud til kosten – og det kan skam være sundt nok.

Et kosttilskud som Verimmun kan således være en rigtig god ide til de kolde måneder med rusk og regn. Verimmun indeholder lægestokrose, røllike, og lægejernurt, der alle hjælper til at berolige svælg, hals, og stemmebånd. Røllike og lægejernurt øger desuden kroppens fysiologiske modstandskraft mod udefra kommende påvirkninger, og så har lægestokrose en hvis antibakteriel virkning.

Man kan derfor bruge kosttilskud på en nænsom måde til at skubbe kroppen i den rigtige retning – naturligvis sammen med masser af motion i den dejlige natur og gode madvaner.

Skriv et svar