Hvordan finder man det rette orangeri til haven?

Drømmer du om at kunne dyrke eksotiske planter i din have? Og vil du gerne kunne opholde dig tæt på naturen, selvom det kan være lidt koldt, regnende eller blæsende? Så er det på tide at få lavet et orangeri i haven eller få integreret et ved boligen, da man derved netop får et opholdsrum, der kan benyttes i al slags vejr, mens man også i et sådant rum kan skabe gode forudsætninger for eksotiske planter såsom appelsintræer. Der er nogle forskellige ting, man skal have øje for, når man skal have et orangeri, og det er vigtigt at holde sig dette for øje, således man finder frem til det rette orangeri til haven.

Der findes integrerede og fritstående varianter

Det er muligt at få forskellige varianter af orangerier til boligen, og der findes to overordnede typer af orangerier:

  • Fritstående orangerier
  • Integrerede orangerier

Et fritstående orangeri kan man placere i haven efter ønske, og det bliver herigennem muligt at have endnu flere betragtningsvinkler i sin have. Derudover får man nærmest et drivhus, man kan benytte til ophold såvel som til planter, og det giver herfor et ekstra selvstændigt rum, man kan benytte efter ønske. Vælger man derimod den integrerede variant, får man et ekstra rum i boligen, da orangeriet monteres op ad boligen eksempelvis ved en havedør, således man går ud i et ekstra rum i boligen. På den måde kan det integrerede orangeri komme til at fungere som en form for udestue.

Hav øje for farver og former

Det er også vigtigt at holde øje med farver og former, således man finder et orangeri, der passer i forhold til de krav, ønsker og behov, man end måtte have hertil. Det er eksempelvis muligt at finde orangerier, der er firkantede, aflange, ottekantede osv., hvilket er vigtigt at matche med krav og behov. Farven er også noget, man bør overveje nøje, således man finder et orangeri, der i sin farve passer i henhold boligen, terrassen mv. På den måde kan man sørge for, at orangeriet kommer til at passe ind, når man får det monteret. Herudover skal man også holde øje med orangeri pris, således man også får afstemt prisen på orangeriet med det, man ønsker at give for et orangeri – find pris på orangeri her.

Skriv et svar