De forskellige slags nyheder

Nyheder er et vidt begreb, men alligevel et der bliver brugt meget. Men hvad er nyheder egentlig, og hvilke forskellige former for nyheder findes der? Ifølge ordnet.dk defineres nyhed som ”noget nyt eller usædvanligt der for første gang er fremstillet, sket el.lign.” og ”oplysning om en bemærkelsesværdig, ofte nylig indtruffen hændelse som ikke tidligere har været kendt”.

Disse to definitioner spænder bredt, og måske er det også derfor, at vi for tiden ser ”breaking” mere og mere. Et ord der tidligere virkelig viste vigtigheden i en nyhed, men som i dag ses over det hele.

 

Men hvorfor gør den det? Måske fordi det kan være svært at definere, hvad der er en nyhed og samtidig vigtig for én, mens den ikke er det for en anden. Det er lettere end aldrig før at holde sig opdateret på, hvad der sker rundt omkring. I dag findes der apps, streamingtjenester, tv- og radioprogrammer, som alle har til formål at oplyse. Alle har forskellige behov og forskellige definitioner af, hvad der for dem er vigtigt. Og derfor er der netop flere ting, man selv kan gøre for at få sorteret ud i nyhederne og primært modtage dem, man selv finde relevant.

 

Først og fremmest kan man med fordel gøre op med sig selv, hvilke nyheder der interesserer en mest. Selvfølgelig får man det bredeste perspektiv og indblik, hvis man tilegner sig en god blanding af det hele, men derfor kan man stadig vælge at fokusere og høre/læse/se mere af én ting. Det kan for eksempel være at sport er vigtigt, eller måske man synes, det er spændende at følge med i kriminalstof, eller at man er en lokal ildsjæl, for hvem de lokale nyheder betyder en del. Når det er gjort, er det nemmere at sortere.

 

Her kan man så vælge at abonnere på forskellige tjenester netop til formålet. Måske abonnere på en sportstjeneste eller den lokale avis. Online kan man også finde meget, og flere steder er siderne sektionsopdelt, så du kan læse de nyheder, du ønsker.

Skriv et svar