Oplev ægte velvære med en udendørs sauna

I Norden har saunakulturen været kendt i flere århundreder, og de fleste af os danskere har både oplevet og påskønnet den fantastiske følelse af velvære, som en tur i sauna kan tilbyde. Udover at du bliver både varm og afslappet, oplever kroppen tilsvarende en øget blodcirkulation, der, sammen med svedafgivelsen, er med til at udskille nogle af kroppens affaldsstoffer. Foruden at være en økonomisk og æstetisk investering i din grund, kan du og din familie have stor glæde af en udesauna i mange år. Der er naturligvis et par forhold, som du bør overveje i forbindelse med investeringen.

Saunamodeller

Hvis du påtænker at investere i en udendørs sauna, er det som udgangspunkt en god idé, hvis du først overvejer hvilke behov, du evt. måtte ligge inde med ift. funktionalitet. Saunaens visuelle udtryk har dog også stor betydning, så derfor bør du overveje at købe en udesauna, der passer godt til boligens arkitektoniske præg med henblik på visuel samhørighed. Når det kommer til udesaunaer, findes der grundlæggende to modeller – hhv. saunatønder og saunahytter. Tøndesaunaen er, som navnet også angiver, udformet som en tønde, og de findes også i liggende varianter, hvilke typisk er de mest rummelige. Rummelige er hyttesaunaerne imidlertid også, når de optræder som smukke miniatureversioner af huse. Det er dog også muligt at få specialdesignede udesaunaer, der virkelig pryder haven med en unik visuel stil. Er du interesseret, kan du med fordel besøge Inuawellness, der kan hjælpe dig med at finde den optimale saunaløsning.

Andre fornuftige overvejelser

Saunaer skal, som bekendt, have en varmekilde. Her kan du typisk vælge mellem enten brændeovn eller elektrisk ovn, som har hver deres fordele og ulemper. Brændeovnen er smukkest og mest rustik, men her skal du være forberedt på røgafgivelsen. Den elektriske ovn afgiver ikke røg, men den har til gengæld brug for strømtilslutning. Du bør endvidere også gøre dig tanker om saunaens funktionalitet, og i den forbindelse bør du bl.a. tænke over pladskrav, indretning, evt. ekstra rum til omklædning samt tilbehør.

Skriv et svar