Rejseguide: det bør du vide og forberede dig på, inden du rejser til eventyrlige Rusland

Rusland er et unikt land med mange flotte seværdigheder og en spændende historie. En rejse til Rusland kan bestemt anbefales, men da landet har en noget anderledes kultur end Danmark, og da mange ting bliver håndteret anderledes end herhjemme, er der visse ting, du bør forberede dig på. Læs med her for at forberede dig bedst muligt på en rejse til smukke Rusland.

 

Det kræver tillid at få et smil fra en russer

Mentaliteten mod fremmede er meget anderledes i Rusland, end den er i lille Danmark. Russerne smiler generelt ikke til fremmede, og de er vant til altid at have paraderne oppe, fordi de nærer en stor mistro til myndighederne. Du skal altså ikke forvente smil og stor imødekommenhed, når du går rundt i gaderne. Det er dog noget helt andet, når først du lærer russerne at kende – de er varme og imødekommende folkefærd, hvis man får dem på tomandshånd, og hvis man kommer lidt ind på dem.

 

Hav altid dit pas på dig

I Rusland er et almindeligt, at politiet kan finde på at stoppe dig på gaden og bede om legitimation. Her er det ikke nok at vise kørekort, som det er i Danmark, så det er vigtigt altid at have sit pas – eller i det mindste en kopi af det – på sig, når man rejser rundt i Rusland. Derudover kræver politiet at se det immigrationskort, som du får udleveret ved indrejse i landet.

 

Mange russere forstår ikke engelsk

Russerne lærer ikke engelsk i skolen på samme måde som vi gør, og da alle deres film og tv-serier bliver oversat til russisk, hører de ikke engelsk, som vi gør herhjemme. Du kan derfor sagtens komme ud for, at de russere, du møder, slet ikke forstår engelsk. Derfor er det en god idé at lære nogle basale gloser hjemmefra, og eventuelt have en lille parlør med. Få eventuelt hjælp til lidt russisk oversættelse, inden du rejser fra Danmark.

Skriv et svar