Gør gymnasielivet lidt nemmere med Inspo

Gymnasiet kan være en svær omgang for mange unge mennesker, særligt når man både skal passe det sociale, sine fritidsaktiviteter og den store mængde lektier, der medfølger, når man vælger gymnasiet. For uanset om du vælger STX, HHX eller HTX, så kommer du ikke uden om de mange afleveringer der medfølger på de tre år på gymnasiet.

Ofte er mange af gymnasie afleveringerne en repetition af en bestemt genre, derfor kan det hurtigt virke monotont og kedeligt, når man skal skrive sin fjerde litterær artikel. Det kan derfor være en stor hjælp og fordel, hvis man har mulighed for at se den ideelle og færdige udgave af opgaven, så man på den måde kan blive inspireret og blive klogere på, hvordan sådan en opgave skal se ud.

Heldigvis findes der en række danske hjælpemidler på nettet, hvor du kan finde andre skoleopgaver. Siderne har til formål at hjælpe de danske gymnasielever med at søge inspiration og hjælp til den aflevering som de kæmper med. En af de hjemmesider er opgavedatabasen Inspo, der hjælper flere hundrede gymnasieelever om måneden med at komme videre med deres aflevering.

På Inspo finder du alt fra analyser af H.C andersen digte til afleveringer om bog og ide i afsætning. På hjemmesiden har de samlet elevopgaver fra alle gymnasieuddannelserne: STX, HHX, HTX og HF. Og det er ikke kun elevopgaverne som de har indsamlet, du vil også kunne finde skarpe noter indenfor hver fag og underemner.

Noterne på Inspo er oplagte at bruge, hvis du skal få et overblik over et bestemt emne. Du kan også bruge noterne i forbindelse med din eksamen, så kan du finde de små guldkorn frem, når du skal imponere din censor.

Selve hjemmesidens opbygning er simpel og brugervenlig, hvor du med få klik kan finde frem til den opgave du eftersøger. Den nemmeste måde at finde noter/opgaver er ved at anvende hjemmesidens søgefunktion.

I modsætning til andre hjælpemidler på markedet, kan du få adgang til opgaverne, hvis du selv bidrager med en af dine egne opgaver. Når du har uploadet en af dine egne elevopgaver, får du adgang til en ny opgave på Inspo. Byttesystemet sørger for at Inspo altid er opdateret med de nyeste opgaver på markedet. Derudover bidrager du til, at den næste generation af gymnasieelever har adgang til skarpe elevopgaver, som de kan bruge til inspiration.

Selvom man i princippet nemt kan snyde, når man får en færdig opgave i hånden, så er det faktisk ikke særlig nemt at snyde i gymnasiet. Alle danske gymnasier anvender nemlig et smart plagiat værktøj, hvor de hurtigt kan se, hvis den afleverede opgave allerede findes på nettet eller om den tidligere er blevet afleveret.

Inspo’s formål er heller ikke at få gymnasieelever til at snyde, men at inspirere dem og give dem en bedre ide om, hvordan den ideelle opgave er opbygget rent stilmæssigt, sprog og opbygning.

Skriv et svar