Nyd disse typer spiritus til din aftenkaffe

Der er ikke noget som at smide sig i sofaen eller læne sig tilbage i den gode stol efter en lang og travl dag. Vi fortjener alle en pause og selvforkælelse ind i mellem, og til afslapningen i stuen om aftenen hører gerne en kop friskbrygget kaffe og en lille én. Her er nogle idéer til forskellige typer spiritus, du med fordel kan nyde til din aftenkaffe for at forkæle dig selv og dine smagsløg.

 

Prøv en whisky on the rocks

Whisky er en alsidig drik, som findes i mange forskellige udgaver, og hvis oprindelse stadig diskuteres. I dag bliver der både fremstillet whisky i Skotland, Irland, USA, Japan og sågar Danmark, og derved bliver der fremstillet mange forskellige typer whisky. Hvilken whisky, man foretrækker, og hvordan man foretrækker at drikke den, er meget individuelt. Et bud kan dog være at nyde en whisky on the rocks, så din drink både bliver kølet ned, bliver fortyndet en smule med vandet fra isterningerne og får fremhævet nogle af sine aromaer.

 

Nyd et glas af Frankrigs ældste brandy

I mange år beholdte franskmændene den for sig selv, mens de eksporterede deres cognac – armagnac er Frankrigs ældste brandy, skabt på druer og lagret i egefade. I modsætning til cognac, som egentlig har nogenlunde den samme fremstillingsproces, destilleres hvidvinen til armagnac kun én gang, hvorved alkoholprocenten bliver lavere. Derved skal der blandes en mindre mængde vand i brændevinen, hvilket skaber en mere aromatisk smagsoplevelse end cognacen. Se et stort udvalg af armagnac her.

 

Forsøg dig med hjemmelavet likør

I takt med at det nordiske køkken bliver mere og mere udvidet, er det blevet mere og mere trendy at lave sine egne snapse og likører – og det er faktisk ret simpelt. Alt du skal bruge er en smagsneutral vodka eller snaps og lige de ingredienser, du kan tænke dig. Derefter skal drikken blot trække nogle måneder, filtreres gennem et kaffefilter og hældes på en flot flaske, og voila – du har en lækker, hjemmelavet likør til aftenkaffen.

Skriv et svar