7 tips til at flytte hjemmefra

Er du en af de mange unge, der skal flytte hjemmefra for at starte på studie? Der er super mange ting, man skal holde styr på, og finde ud af hvordan man gør bedst. Her får du 7 gode tips til at komme i gang med at bo selv.

  1. Rengøring

For nogle kan det være svært at komme i gang med rengøringen selv. Hvis du skal bo i din egen lejlighed, er det en god idé at have rengøringsudstyret i orden. Køb en lille kasse med diverse rengøringsmidler, en gulvmoppe og en støvsuger. Så har du de bedste forudsætninger for at have en ren lejlighed. Find den bedste støvsuger her.

  1. Mad til travle dage

Som studerende kommer du til at leve på et stramt budget. Sandsynligvis får du også super travlt. Lange dage på studiet og mange sociale events. Derfor kan det være en god idé at lave nogle store portioner aftensmad, som let kan fryses ned i små portioner. Så ender du ikke med at bruge en masse penge på takeaway, og får alligevel spist noget sundt og godt mad, de dage du har travlt.

  1. Køb ind på tilbud

I tråd med råd nummer 2 er det en god idé at købe stort ind på et godt tilbud. Fryseren kan sagtens fyldes op med kød, pålæg, grøntsager og rugbrød.

  1. Turbo-cyklen

Er du flyttet til en af de større danske byer for at studere, er det meget sandsynligt, at dit primære transportmiddel bliver din cykel. Sørg for at den er i tip-top stand, så du altid kan komme frem.

  1. Lav et budget

Det helt klassiske ”flytte-hjemmefra-råd” er at lave et budget. Eller i hvert tilfælde holde nøje øje med dit forbrug, hvis du syntes det er svært at lægge et budget. Der findes et hav af gode apps til formålet. Prøv dig frem, indtil du finder den der er bedst for dig.

  1. Brug lånetjenester og deleøkonomi

Skal du bruge en boremaskine, en cykelpumpe eller et telt til en hyttetur? Der er ingen grund til at gå ud og investere i noget, man kun skal bruge i en enkelt dag. Der findes heldigvis en masse deleøkonomiske tiltag, hvor man kan låne og bytte disse ting.

  1. Brug tid på indretning

Hvad enten du flytter i et kollegieværelse eller en lille lejlighed, er det værd at bruge lidt tid og penge på at få det til at føles som et rigtig hjem. Mest af alt, et hjem du føler dig godt tilpas i.

 

 

Skriv et svar