Robotstøvsuger? Det skal du kigge efter

Går du også og drømmer om et helt rent gulv hver dag, når du kommer hjem fra arbejde? En robotstøvsuger er en rigtig god investering for mange børnefamilier eller husstande med dyr. Robotstøvsugerteknologien er veludviklet i dag, så de fungerer rigtig godt. Robotstøvsugeren kører, imens du ikke er hjemme, og så kommer du hjem til et rent gulv. Dog er der behov for, at du støvsuger en gang imellem, men robotstøvsugeren er god til at holde skidtet nede i dagligdagen og kan tage det meste.

Hvad har du behov for?

Før du går ud og investerer i en robotstøvsuger, er det en god idé at klarlægge, præcist hvad dine behov er. Hvor mange m2 skal robotten køre på? Og hvor mange forskellige rum er det fordelt på? Det afhænger nemlig af batteritiden og støvbeholderens kapacitet. Hvis støvsugeren skal ind i mange forskellige rum, er det en god idé at overveje, om I har nogle høje dørtrin. Teknologien er i dag så godt udviklet, at robotterne kan klare de fleste dørtrin. Tjek dog alligevel – især hvis du bor i et ældre hus.

Når du skal investere i en robotstøvsuger, kan du med fordel tjekke diverse bedst i test sites. Dette svenske site har testet hele 49 robotstøvsugere.

Hvis du kun skal bruge støvsugeren, når du ikke er hjemme, spiller lydniveauet måske ikke den store rolle. Derimod er det nødvendigt, at robotten har en timerfunktion og gode sensorer. Med en timerfunktion kan du indstille robotten til at køre, når du er på arbejde. Så gode sensorer som muligt er også at foretrække. Især når du ikke er hjemme, imens den kører, så den ikke ødelægger noget.

Bor der allergikere i huset?

Når du køber en robotstøvsuger, er det en god idé at overveje, hvilket filter der sidder i den. De to mest normale typer filtre er Hepa- eller Mikro-filter. Hepa-filtret egner sig særdeles godt til allergikere, da det er godt til at opfange meget små partikler i støvet. Et mikro-filter forhindrer spredningen af partiklerne, men ikke i så høj grad som Hepa-filtret.

 

Skriv et svar