Alle kan komme i gang med aktiehandel

Engang var det sådan, at aktier kun var noget, som man handlede på Børsen. Men med internettets fremkomst rykkede aktiehandel ind i alle hjem. Lige pludselig kan alle investere i aktier, og du behøver ikke længere kun have dine penge i en pensionsopsparing.

Nogle ved slet ikke hvor de skal starte med aktiehandel, så mange investere relativt sent i deres liv, fordi de ikke kan overskue det. Eller de ikke mener, at de har nok penge at gøre det for. Men du skal tænke på, at hvis du har lagt penge til siden side dine teenagerår, så kommer du til at være rig, når du en dag fylder 65.

Kom i gang tidligt

Når du en dag fylder 40 år, ville du ønske, at du var begyndt at investere i aktier, da du var 20 år. Forskellen på disse 20 år kan være millioner af kroner. Selv hvis du kun har få penge som ung så begyndt investér en del af dine penge i aktier.

Du kan have fokus på at beholde dine aktier i mange år, så du bare hele tiden køber aktier uden at sælge dem. Hvis du har spredt din risiko, ville de fleste af disse aktier være steget over 20 år, da samfundet er blevet rigere.

Hvis du ikke er kommet i gang endnu, så er de gode nyheder, at det aldrig er for sent at gå i gang. Alle er begyndt et sted, og hemmeligheden er, at du ikke skal blive forvirret. Du kan starte med at læse denne guide. Når du har læst den, vil du have en god forståelse for, hvordan du kan komme i gang.

Viden er guld værd

Det bedste tip, når det kommer til at investere, er, at du investere i noget, som du har forstand på. Det kan være svært i starten, da du måske ikke føler, at du har særlig meget viden. Men det har aldrig været lettere at skaffe viden, og det er endda ofte gratis.

Du kan se denne video, hvor Mark Cuban giver råd til, hvordan han kom i gang med at investere.

https://www.youtube.com/watch?v=l1UfL-3Tp1c

Det er en utrolig given video, da den forklarer, hvorfor viden er så vigtigt. Hvis du ikke har penge endnu til at investere, har du altid den fordel, at du har masser af tid til at skaffe viden.

På den måde kan alle komme i gang med at investere i aktier. Det kan godt være, at du ikke fysisk kan investere endnu, men du kan læse alt om en branche. På den måde kan du hurtigt vurdere gode og dårlige forretningsmuligheder fra hinanden.

Invester med hjerte eller hjerne?

Et spørgsmål, vi ofte får, er, skal jeg investere med følelser, eller skal man være kynisk. I sidste ende er der ikke noget rigtigt svar på dette spørgsmål. Ofte kan det være en god idé med en sund blanding.

Find virksomheder ud fra dine følelser og brug derefter din hjerne til at være kritisk over for virksomheden. På den måde finder du ud af, om det er en god investering eller ej.

Det er en god idé at opstille nogle investeringskrav og regler, som du skal overholde. De skal sikre dig mod at lave investeringer, som kun er investeret på din mavefornemmelse.

Skriv et svar