Sådan ser du La Liga og Serie A

Undrer du dig også over, hvor Messi, Ronaldo og nogle af de andre store fodboldstjerner er forsvundet hen, nu du ikke kan finde dem på din TV-skærm? For ja, de spiller stadig i La Liga og Serie A, men de danske TV-stationer har opgivet rettighederne til sydeuropæisk fodbold, så du nu kun kan streame ligaerne på internettet.

Situationen til sæsonen 2018/19 er den, at rettighederne til La Liga og Serie A er opkøbt af firmaet IMG, som har streamingtjenesten Strive. For 79 kr. om måneden vil du kunne se alle kampe fra de to ligaer – indtil videre med engelske kommentatorer.

Situationen er med andre ord ikke som for to sæsoner siden, hvor der ganske enkelt gik noget tid af sæsonen, før TV-aftalen for fodboldligaerne faldt på plads. Indtil da kunne du se fodbold live hos bookmakerne, som havde og stadig har rettighederne til at vise en lang række fodboldkampene med følgende vilkår:

  • Du kan ikke se kampene i fuld skærm på TV eller computer
  • Du skal have penge på din bookmaker-konto eller spille på kampen

Kan du leve med de to ting, så har du til gengæld også adgang til alle kampe hver uge fra La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1, hvis du kombinerer med konti hos flere forskellige bookmakere. Tilmeld slipper du for reklamerne og kan shuffle rundt i kampene, fuldstændig som du har lyst til.

Vil du have kampene op på dit TV eller i HD på iPad’en, så er der dog ingen vej udenom. Her må du punge ud for tjenesten Strive.

Det bliver spændende at følge udviklingen de kommende år, hvor større og større pres på TV-selskaberne, højere priser på rettighederne til sport og den digital udvikling inden for stream er en spændende cocktail.

Skriv et svar