Forskøn hjemmet med et plankebord lavet af massivt træ

I de danske hjem er det bordene, som er omdrejningspunktet. Uanset hvad vi foretager os, samles vi omkring borde, så jo større bordet er, desto bedre. Et spisebord kan for eksempel ikke kun bruges som møbel, hvorpå man kan indtage sine måltider men til mange andre ting. Børnene kan sidde og lave deres lektier ved det, man kan nyde en god kop kaffe med vennerne ved bordet, og man kan bare sidde og stirre ud i luften og være mindful, mens man sidder ved det.

Et bord kan bruges til mange formål, og derfor er det vigtigt, man anskaffer sig et, der kan understøtte den livsstil, som man gerne vil føre. Her kunne et plankebord være et godt eksempel på en bordtype, som både er flot og funktionelt. Efterspørgslen på plankeborde er også steget inden for de senere år – og med god grund da plankeborde er utrolig flotte og slidstærke. Derudover gør deres naturlige men elegante udseende, at de passer perfekt ind i hjem, der følger en nordisk indretning.

 

Plankeborde passer rigtig godt ind i den skandinaviske indretning

Plankeborde er ved at vinde indpas i de danske hjem, og det er der flere årsager til. For det første er plankeborde forholdsvis enkle i deres udseende og udtryk. Der foregår ikke meget i designet, men lad dig ikke snyde af den umiddelbare simplicitet. Kigger man nærmere efter, vil man se alle de detaljer, der et plankebord så unikt; åretegningerne, overfladebehandlingen, kanterne og sågar bordbenene. Denne minimalisme og underspillethed passer lige ind i den skandinaviske indretningsstils ånd.

Dertil er plankeborde lavet af ægte træ – et materiale som holder sig smukt i mange år, hvis man ikke er for skødesløst med det og sørger for, det får de bedste vilkår, mens det står i dit hjem. Med et plankebord får man altså skønhed, styrke og ikke mindst et lille snert af naturen ind i sit hjem – tre faktorer som i høj grad tiltaler folk, som elsker at indrette sig efter den nordiske stil.

 

Et smukt og unikt bord der bliver ved med at bringe glæde

En tredje grund til at folk efterhånden har fået øjnene op for plankebordenes magi, er, at fordi træ er et levende materiale, vil det fortsætte med at ændre sig i udseendet, som tiden går – meget lig alle andre levende organismer. Træ har en tendens til at blive mørkere med tiden, men denne mørkere farve vil være helt unik, da træets overfladebehandlingen også spiller ind på det endelige udtryk.

Passer man godt på sit bord, vil man nyde godt af det i mange år, og det vil kun blive smukkere med tiden. Det vil derfor egne sig godt som et arvestykke, som kan gå i arv fra generation til generation. De nye generationer, der overtager bordet, får ikke kun et skønt og solidt bord med herlig patina, men de får også en historie med.

 

Overvej at købe et bord lavet af træ fra danske skove

Plankeborde er lavet af massivt træ, og det er faktisk muligt at bestille borde fremstillet af træ fældet i danske skove. Denne mulighed er især god, hvis man har et fokus på bæredygtighed, for det er langt bedre for miljøet, at hele bordproduktionen foregår på dansk jord og ved hjælp af danske materialer.

Populære danske træsorter er eg, som nærmest er essensen af dansk natur. Det bør også nævnes, at efterbehandlingen af træet også har en betydelig indvirkning på bordets endelige udseende. Mange danske leverandører tilbyder da muligheden for, du selv kan vælge finish, så du får lige et bord efter dine ønsker.

Skriv et svar