Så meget koster en toværelses-lejlighed i Danmarks største byer

Alt afhængigt af hvor du ønsker at bo i landet, er priserne hvidt forskellige. Vil du gerne eje en ejerlejlighed på Frederiksberg, så kan du hurtigt komme op og betale over 40.000 kr. pr. kvadratmeter, mens du kan få det samme i Struer til en kvadratmeterpris af sølle 8.000 kr.

Boligsiden Boliga.dk har taget et kig på, hvad det koster at erhverve sig en gennemsnitlig toværelses-lejlighed, hvis man har planer om at flytte til en af de fire største byer i Danmark.

De billigste lejligheder du kan finde, er i hhv. Odense og Aalborg, hvor du kan nøjes med at slippe 1.400.000 kr. for en toværelses-lejlighed. Derefter begynder det dog at blive væsentligt dyre, når man kigger på de to største byer i Danmark.

Er det Aarhus du gerne vil bosætte dig i, så kan du forvente, at skulle af med omkring 2.100.000 kr. for en toværelses-lejlighed, mens en tilsvarende lejlighed i København kan koste omkring 2.700.000 kr. Du kan altså med andre ord få næsten to lejligheder i hhv. Odense eller Aalborg for den samme pris, som du kan få en lejlighed i København.

Flere unge flytter sammen

Grunden tendensen med de dyre lejligheder, er man også begyndt at se flere unge, der flytter sammen i stedet for at bo alene.

”På grund af de høje priser på lejligheder og øgede krav for at opnå finansiering, ser vi også en tendens til, at flere og flere unge bor sammen i ejerlejligheder. Hvis det er et forældrekøb, lejer ’barnet’ måske et af værelserne ud til en ’roomie’ og får en indtægt, samtidig med at de løser et boligbehov for en anden studerende,” lyder det fra Henrik Hautorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos Home-kæden.

Priserne er faldende i Horsens

Har man ikke råd til at bo i en af de fire største danske byer, men stadig gerne vil bo i en større by, så kan det være, at man bør vælge den østjyske by, Horsens.

Priserne i Horsens er nemlig gået ned siden sidste år. I det første halve år af 2017 lå gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter i Horsens på 13.750 kr. Den pris er nu faldet, og i det første halve år af 2018 lyder prisen på 13.497 kr. Det er et fald på 1.8 % og det går mod den tendens, der ellers er i landet.

På landsplan er ejerlejlighederne nemlig steget med 8 %, viser tal fra boligsiden Boliga.dk.

Går du med planer om at investere i en ejerlejlighed, men mangler lidt økonomi til det, så læs mere her, hvor du får råd og hjælp til at finde et billigt kviklån.

Skriv et svar