Få gang i kærlighedslivet igen efter fødslen

Når man i et par gennemgår alle faserne i graviditetsåret, der leder op til den fødselsdag, er det bestemt ikke kærlighedslivet, der bliver prioriteres højest. Når i så mange måneder har været vant til at sætte kærlighedslivet på standby, kan det være svært at tænde for den romantiske og intime knap igen. Men det hjælper vi med, da vi giver dig vores gode råd til, hvordan man kan få gang i kærlighedslivet efter fødslen.

Tag nogle dage væk

I 9 måneder har alt kun handlet om jeres lille barn, og det kan derfor være befriende at komme ud i andre omgivelser og fokusere på jer som par. Selvom det kan være hårdt at efterlade jeres guldklump hos en mormor eller farmor, er det en nødvendighed, så barnet ikke bliver på bekostning af jeres parforhold.
Derfor bør i gøre jer selv den tjeneste enten at tage på et krooophold eller et luksuriøst spaophold, hvor i kan nyde hinandens selskab, og finde gnisten tilbage.

Prioritér intimitet

Efter en fødsel er der gået rigtig mange måneder, hvor intimiteten har været næsten ikkeeksisterende. Den intime kontakt kan derfor virke en smule ny for jer begge. Mange par har vænnet sig til tanken om at nedprioritere samlivet, og den vane fortsætter de med efter fødslen. Og dette kan være en lidt farlig strategi, da man dermed hurtigt kan vokse fra hinanden.
Sørg derfor for at prioriter intimiteten med hinanden. Mange kvinder har problemer med et løst underliv efter fødslen, hvis det er dit tilfælde, kan du med fordel undersøge om bækkenbundskugler var noget for dig her.

Komplimenter virker som gaffatape

Den lange tid med graviditet har muligvis indebåret mange skænderier, uenigheder, frustrationer og aggressioner, og derfor har man måske glemt at komplimentere den anden part. Det er derfor vigtigt at i sætter ekstra fokus på komplimenterne efter fødslen. Især den kvindelige part kan føle sig mindre sexet efter en fødsel, da kroppen ændrer sig utrolig meget i sådan en proces. Skru derfor ekstra op for charmen.

På med det smarte tøj

Udseendet er nok det sidste man har tænkt over i dette graviditetsår. Som kvinde har man mange smerter og meget lidt overskud, og derfor er det oftest det behagelige og afslappende tøj, man har gået i. Men nu er man kommet over på den anden side af fødslen, og man har derfor overskud til at gøre lidt mere ud af sig selv end man plejer. Det kan betyde meget i et parforhold, når begge parter gør noget ud af sig selv for at imponere den anden.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få gang i kærlighedslivet igen efter en fødsel. En fødsel kan sætte en dæmper på intimiteten og kærligheden for en stund, men det er ikke ens betydning med at det skal fortsætte på den måde. Det gælder bare om at prioritere hinanden en gang i mellem. Hvis du ønsker at vide mere om kærlighedslivet, vil vi henvise dig til quinde.dk. Få flere tips denne side.

Skriv et svar