Ny tørretumbler – bliv guidet i den rigtige retning

En velfungerende tørretumbler optimerer tørringen af tøj betydeligt og gør således også hverdagen en smule lettere, og derfor er det vigtigt, at den virker som den skal. De forskellige tørretumblere på markedet varierer ganske meget, og derfor er det en god idé at være opmærksom på et par forskellige ting, hvis du skal investere i en ny af slagsen. Det kan også være hensigtsmæssigt at skimme et par tests af tørretumblere for at få et bedre overblik. Her kan du med fordel besøge denne hjemmeside, som bl.a. tester nye tørretumblere fra Electrolux.

Aftræk eller kondenstørring?

Helt overordnet findes der to former for tørretumblere, hhv. aftræks- og kondenstumblere, som har hver deres fordele og ulemper. Kondenstørretumbleren er den mest udbredte tørretumbler i Danmark, da den er mest brugervenlig i forbindelse med installationen og kan placeres mere eller mindre alle steder. En kondenstumbler recirkulerer luften og tørrer på denne måde tøjet. Det kaster dog en del fugt af sig, både i en kondensbeholder, som skal skiftes jævnligt, men også til dens omgivelser. Det kræver dermed, at du lufter ud relativt ofte. Aftrækstumblerenes popularitet er faldende, da den behøver en aftrækskanal, som dirigerer luften udendørs. Det er samtidig ensbetydende med et højere energiforbrug. Fordelene ved aftrækstumbleren skal dog findes i den mindre fugtafgivelse samt en hurtigere tørring af tøjet.

Andre fornuftige overvejelser

Der er, som nævnt, flere forskellige ting, som du bør være opmærksom på i forbindelse med køb af ny tørretumbler. Energiklasserne er bl.a. væsentlige, da det rigtige valg kan spare dig for en del kroner. Det afhænger lidt af, hvor ofte du bruger tumbleren, men en høj energiklasse vil som oftest sikre sig de største besparelser på sigt, og der er samtidig mere skånsomt for miljøet. Kapacitet er også en vigtig faktor, der altid bør overvejes. Hvis du bor alene eller med en mindre familie, skulle det være tilstrækkeligt med 7 kg. Kapaciteten skal dog helst være den samme som vaskemaskinen – så slipper du for at tumble for mange ekstra gange. Hvis du ikke er meget for at stryge tøj, kan det også være en fordel med en tørretumbler med dampfunktion. Den sørger for, at tøjet ikke krøller.

Skriv et svar