5 tips til en vedligeholdelsesfri have

Har du et hus og en stor have? Haven er et dejligt område, og det er lækkert med god plads. Men blot fordi man nyder en stor have og grønne arealer, behøver man ikke at være den helt store haveentusiast. Læs med her for tips og tricks, hvis du ønsker en smuk, men vedligeholdelsesfri have.

  1. Vælg den rigtige plæneklipper

Helt vedligeholdelsesfri bliver din have nok aldrig. Sørg for at vælg en god og solid plæneklipper. Græsplænen er en af de haveelementer, der kræver allermest tid at passe. Det er dog en overskuelig opgave. Find testvindende plæneklippere her.Du kan også vælge at investere i en robotplæneklipper, så du kun skal klippe kanter manuelt.

  1. Brug krukker

Det er nemt og overskueligt at have et par planter og blomster hist og pist i krukker. Så kan du lynhurtigt flytte rundt på dem og skifte dem ud.

  1. Anlæg en stor terrasse

Jo større din terrasse er, jo mindre have er der at vedligeholde. En stor terrasse kan sagtens indeholde grønne elementer i form af krukker og træer, der er tænkt ind i designet, men uden for meget vedligeholdelse. Lav forskellige områder på terrassen. Så har du et område til solbadning, en hyggekrog, et grill og spiseområde. Du kan inddele det med små træer og krukker.

 

  1. Hurtige højbede

Hvis du godt kan lide at have et par få områder, der indbyder til en smule havearbejde i nye og næ, men hader at ligge på knæ med hovedet nede i jorden, kan et højt højbed være en løsning. Byg eller køb trækasser og sæt dem på ben så de kommer op i en bordhøjde. Det ser også super fint og dekorativt ud.

  1. En hæk der ikke skal klippes

Det lyder som Utopia, men det er faktisk muligt. Der findes et væld af forskellige buske, der kan fungere som hæk, men ikke behøver at blive klippet. Det kan f.eks. være syrenbusken, som også giver de smukkeste blomster i løbet af sæsonen. Søg eventuelt råd og vejledning hos dit lokale plantecenter.

Skriv et svar