Spar penge på din varmeregning

Vinteren står for døren, og det betyder flere ting. Bl.a. betyder det, at vi begynder at skrue op for varmen i de danske hjem, og dette betyder også, at din varmeregning bliver større. For nogle er dette intet problem, men andre render alligevel ind i en betydeligt større regning end forventet. Og der er intet værre, end at få en større regning eller sågar en efterregning, når man troede, at dette var taget hånd om. Derfor får du her en masse gode råd til at spare penge på din varmeregning. Du får desuden en oversigt over de forskellige typer varmepumper, samt fordele og ulemper ved disse.

Gode tips til at spare på varmeregningen

Når man skal spare penge på varmeregningen, så er der flere tiltag at tage i brug året rundt. Du kan f.eks. sommerlukke for dit varmeanlæg, når du ikke bruger dem. Varmeanlægget kører nemlig, selv når radiatoren er skruet helt ned. Man skal faktisk helt ind til anlægget og slukke, for at spare pengene.

Du kan også lufte ud noget oftere. Luft gerne ud i korte perioder, for ellers risikerer du at køle vægge og gulve så meget ned, at de skal bruge mere varme for at opnå stuetemperatur igen. Lufter du ud af flere og kortere gange, så undgår du dette og kan i sidste ende spare penge. Det gælder selvfølgelig om at lukke vinduerne helt tæt igen, når man er færdig med at lufte ud, for ellers siver varmen ud. Det samme gælder for andre ud- og indgange til huset, f.eks. dine døre. Lukkes disse ikke tæt, så stiger varmeregningen.

Gardiner og persienner kan også være med til at spare dig for en større varmeregning. Trækker du dem fra om morgenen, kan du nemlig lade solen være med til at varme dit hjem op, og du kan holde på denne varme ved at trække dem for igen om aftenen. Vær dog opmærksom på, at temperaturen gerne skal være nogenlunde den samme i alle rum, da du ellers risikerer at få både fugt og skimmelsvamp i hjemmet.

De forskellige slags varmepumper

Du kan også forsøge dig med en varmepumpe. Varmepumper producerer varme gennem luften udenfor. Der findes flere slags varmepumper, nemlig luft-til-luft, luft-til-vand og jordvarmepumpen. Fælles for disse gælder det, at de er nogle af de mest energivenlige og mest energieffektive varmesystemer, du kan få.
Der er mange fordele ved varmepumperne, og de kan være en sparsommelig investering på lang sigt. Luft-til-luftpumpen er f.eks. en mindre og billigere varmepumpe, som dog støjer en anelse. Derfor skal man sørge for at købe den rigtige model, så man ikke døjer med støjen. Luft-til-vandpumpen er mere effektiv til at varme boligen end luft-til-luftpumpen, men den er også meget, meget dyrere. Den skal derfor ses som en langsigtet investering. Jordvarmepumpen har den største levetid og driftssikkerhed blandt alle varmepumperne, men pumpen kræver til gengæld, at du har et have-areal svarende til 3-4 gange boligens størrelse. Pumperne er alt i alt gode redskaber til at spare på varmeregningen, og skal du have fat i en, så klik på linket, og få Danmarks billigste varmepumper.

Skriv et svar