De små ting, der giver børn en bedre indlæring

De fleste forældre vil gerne have, at deres børn gør det godt i skolen og har nemt ved at lære nye ting, der er dog nogle ting, du skal vide som forældre for at give dine børn de bedste betingelser for god indlæring. De her tips kan måske virke lidt simple, men ofte er det de små, simple ting, vi overseer, og vi leder derimod efter komplekse tilgange til et ellers simpelt problem, så se om du ikke kan bruge disse råd og dermed give dit barn gode muligheder for at lære bedst muligt.

God søvn er en nødvendighed

Vidste du hvor vigtigt søvn er for vores evne til at rumme nye koncepter, det er utrolig vigtigt. Så hvis dit barn sover dårligt eller sidder oppe til sent og spiller computer, så kan det helt sikkert også ses på resultaterne i skolen. Giv dit barn de bedste rammer for at opnå god søvn, det vil sige faste sengetider, ingen computer, fjernsyn og telefon efter sengetid. En god seng at sove i, et mørklagt værelse og ro. Med disse ting på plads kan dit barn sove de timer han eller hun har behov for og hjernen kan dermed rumme meget mere og tage mere ny information ind. Denne hjemmeside har en masse gode artikler om søvn og børn, her kan du helt sikkert finde mere inspiration, en anden side du kan bruge er denne.

Forkert kost kan have stor betydning

Forkert kost kan have stor betydning for mange ting i vores liv. Det kan gøre at vi bliver overvægtige og dermed udsat for mobning. Det kan gøre at vi ikke har nok energi til at klare hverdagens gøremål og så kan det altså også have stor indflydelse på vores indlæring. De helt store syndere er helt sikkert sukker, rigtig mange børn og unge har et enormt forbrug af slik, sodavand, energidrik og mad som slet ikke gavner dem. Først og fremmest bør du have godt styr på den kost i får at spise derhjemme, derefter bør du  sørge for at dit barn spiser godt i skolen. Lav gode og mættende madpakker så de har energi til at lege, være aktive og lære nyt.

Bevægelse er godt for hjernen

Mange studier har igen og igen vist at aktive børn lære bedre, så istedet for bare at komme hjem fra skolen og så sætte sig ned og spille computer, så er det meget bedre at gå ud og lege med andre børn. Ligeledes er det godt for dine børn at gå til en sport, her kan de få en masse gode venskaber og samtidig få rørt kroppen og få brændt lidt energi af. Sørg derfor at dine børn leger mest muligt ude, at de har gode venskaber og at de går til noget sport hvor de er aktive.

Skriv et svar