Det er dyrt at have børn – Sådan får du luft i økonomien

Har du børn, så ved du også godt at det bestemt ikke er billigt. Der skal være penge til skoletasker, tøj, fodboldudstyr, oplevelser og meget andet. Der er dog en del ting du selv kan gøre for at det hele bliver lidt billigere og mere tilgængeligt. Her giver vi dig nogle gode og simple tips til at få lidt mere overskud på bundlinjen og dermed kan du måske være lidt penge til en sommerferie eller andet.

Brug nettet og køb brugt

Noget som nettet er rigtig godt til er til at finde brugte ting. Der findes de store sider hvor du kan købe brugte ting såsom dba.dk og lignende. Men på det seneste er det især Facebook grupper som folk bruger meget. Her kan du finde lokale grupper hvor der sælges alverdens ting. Brug disse sider til både at komme af med en masse af de ting som dine børn ikke længere bruger, dermed kan du tjene en lille skilling. Når du skal købe nyt kan du også spørger i disse grupper og se om andre har de varer du søger og dermed kan du undgå at købe nyt, det vil både din pengepung og miljøet takke dig for. For flere gode tips til både far og mor kan du tjekke babyhimlen.dk.

Køb ind en gang om ugen

Er du typen som henter ungerne i børnehaven og så hver eneste dag lige skal forbi supermarkedet så i kan købe ind til aftensmaden. Det kræver rigtig meget tid og energi at gøre det hver eneste dag. Du skal både have dine børn med ind i butikken hver gang og derinde skal du også beslutte dig for hvad i skal lave. Chancen for at du køber en masse ting som i enten allerede har derhjemme eller som du slet ikke har behov for er også store. Prøv istedet at se på om ikke du kan sætte dig ned og lave en liste hvor du kun behøves at handle en gang om ugen. Det giver dig en masse tid til overs og du vil også opleve at spare mange penge på jeres indkøb, på stjernebarn kan du finde en masse tips til indkøb.

Find frem til synderne i din økonomi

Er der nogle ting i dit budgettet som bare koster dig for meget. De fleste har nogle udgifter som de ikke selv helt har styr over. De mest typiske er:

  • Små impuls inkøb på tankstationer og 7-eleven
  • Transportomkostninger fremfor at tage cyklen
  • Køber impulsivt på nettet
  • Har ikke styr på madbudgettet

Skriv et svar