Gaffeltrucken – en uundværlig hjælper

På mange arbejdspladser er en af dagligdagens udfordringer at få fragtet varer og materiale fra A til B. Derfor er mange virksomheder meget afhængige af, at have gaffeltrucks, læs mere om gaffeltrucks her. På grund af gaffeltruckens store betydning på arbejdspladsen, er det vigtigt at anskaffe sig en truck, som er pålidelig. Ellers kan arbejdstiden blive spildt på utidige reparationer, som er med til at sænke produktionen.

Køb kvalitet der holder

Man bliver derfor nødt til at investere i gaffeltrucks af god kvalitet og med en god ydeevne. En af de ting, som er vigtigt at kigge på, er hvor meget den enkelte truck er i stand til at løfte. Her findes der tre overordnede trucktyper:

  • Gastruck
  • Dieseltruck
  • Eltruck

Både diesel- og gastrucks har en forholdsvis stor ydeevne, og begge typer er i stand til at løfte tunge læs. En eltruck er derimod ikke i stand til de samme kraftudfoldelser, men kan alligevel løfte paller på op til 5000kg, og er samtidig billigere i drift end eksempelvis dieseltrucken. Og i forhold til opladningen kræver denne type ikke mere tid end de andre, da et batteri kan holde en hel arbejdsdag, og den kan oplades over en nat.
Der er altså flere parametre man må forholde sig til, for at finde den trucktype som passer til arbejdspladsen.

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed

Når man arbejder med gaffeltrucks og løfter tunge genstand, er det ikke kun tiden, der er vigtig. Sikkerheden er en mindst lige så vigtig faktor at forholde sig til. Derfor skal gaffeltrucken også være fremstillet i et materiale, som øger sikkerheden – så enkelte dele ikke knækker, når de tunge løft udføres. Derfor er det at foretrække at størstedelen af trucken er fremstillet i metal.
Derudover skal trucken selvfølgelig være nem at manøvrere og have et styrepanel som er nemt at håndtere, så ulykker på arbejdspladsen undgås.

 

 

 

Skriv et svar