Hvorfor låner danskerne penge på nettet frem for i banken?

Hvert år er der mange danskere, der optager et lån på nettet. Nogle optager endda flere. Derfor peger statistikken på, at onlinebaserede låneselskaber fortsat tiltrækker større markedsandel. Der er flere årsager til, at disse låneudbydere oplever stor fremgang, men den hovedsagelige årsag er, at låneselskaberne stiller minimale krav til deres låntager.

Som følge af den forøgede efterspørgsel på online lån, er der jævnligt flere låneselskaber, der slår dørene op på det danske marked. I nogle tilfælde er det nystartede danske selskaber, men ofte er det større udenlandske selskaber, der forsøger at vinde markedsandel i Danmark. Den store tilgang af nye låneselskaber er dog ikke kun en positiv ting.

Det medfører også, at det kan virke vanskeligt at udvælge det rette låneselskab. Det er derfor essentielt, at det sker med størst mulig omhu. På trods af den forøgede konkurrence, så er prisniveauet fortsat over bankerne. Derfor er det ikke det økonomiske aspekt, der er årsagen til at der lånes online – det er de mange andre fordele, der er grunden.

Kort behandlingstid og hurtig udbetaling er afgørende faktorer

De fleste låner penge på nettet, fordi det medfører kort behandlingstid og hurtig udbetaling. Mange låneselskaber på nettet reklamerer med udbetaling senest 24 timer efter modtaget ansøgning. For mange er hurtig udbetaling én af de mest afgørende faktorer, da formålet med deres lån er betaling af en regning eller køb af et tidsbegrænset tilbud.

Ikke alle låneselskaber kan præstere en udbetalingstid på under 24 timer. Det afhænger oftest af det givne selskabs primære fokus. Er deres fokus mindre lån på op til 5.000 kr., så er deres screeningproces typisk minimal og derfor kan de garanterer hurtig udbetaling. Det forholder sig en kende anderledes, såfremt der er tale om mere prominente lån.

Minimal krav stilles til låntagere

Som angivet tidligere, så handler det ligeledes om, at låntagerne stiller minimale krav. Derfor kan de fleste bevilges et lån på nettet. Det betyder også, at der er mange, der ikke bevilges et lån i banken, der i stedet vælger at søge i retning af nettet. Her er kravene mindre og derfor er forudsætningerne for en accept på ansøgningen også markant større.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan leve op til låneselskabernes krav, kan du danne dig et godt overblik over disse krav på en låneportal. En sådan portal kunne eksempelvis være https://danskelaan.dk/, der tilbyder en oversigt over et stort antal låneselskaber. Ud for hvert af disse låneselskaber fremvises bl.a. ÅOP, vilkår samt de krav, du skal leve op til.

Simpel låneproces, der klares via nettet

Det er også afgørende for mange, at det er en simpel låneproces. Det oplever du næppe i banken, hvor der ikke blot er et væld af møder, men også fremlægning af lønsedler, årsopgørelser og andet. Mange ønsker at undgå dette virvar, og derfor forsøger de aktivt at undgå, at skulle låne penge i banken, hvilket medfører, at de i stedet vælger at låne online.

Endvidere, så ser man det som værende en klar fordel, at samtlige del af processen kan klares på nettet. Det behøver tilmed ikke at sker via en PC – det hele er i dag så simpelt, at et lån kan optages via din smartphone. Det beviser også, at der er mange fordele ved at låne online; det er både nemmere, hurtigere og mere enkelt for dig som låntager.

Det er den samlede pakke, der har medført, at populariteten omkring såkaldte kviklån har været markant stigende inden for de seneste år. Det skal desuden ikke være nogen hemmelighed, at de mange onlinebaserede låneselskaber jævnligt bider sig mere og mere ind på markedet for lån.

Skriv et svar