Den nyeste trend indenfor proteinshakes

Hvis du har en aktiv hverdag eller går meget op i træning, så er det vigtigt, at du drikker eller spiser produkter, der indeholder protein eller vitaminer. Ved at du indtager en af de populære Barebells milkshakes eller en Vitamin Well vitamindrik, så kan du hurtigere restituere din krop efter en hård træning eller lang arbejdsdag. På den måde fylder du din krop med de proteiner eller vitaminer, som den mangler.  Men hvad skal den helt perfekte proteinshake indeholde?

Opbygningen af den gode proteinshake

Der findes mange forskellige slags proteinshakes på markedet, men den nyeste trend er, at man har fået større fokus på indholdet frem for mærket.

Vand
En stor del af din kropsvægt består af vand, og for at holde din væskebalance i orden skal du drikke ca. 3 liter væske om dagen. Derfor bør din shake indeholde en stor mængde vand.   

Proteiner og fedt
Indholdet af protein er naturligvis meget logisk, men du bør være opmærksom på, hvor meget protein diverse shakes indeholder, fordi du bør dagligt indtage ca. 1-3 g. protein pr. kilo kropsvægt. Derudover bør den også indeholde sundt fedt. En af de ting som du kan kigge efter chiafrø, da de indeholder både protein og fedt.    

Grøntsager og frugt
Disse indeholder varieret antal af kulhydrater, hvilket giver energi. Hvis du har for lidt kulhydrater i blodet, så vil dit blodsukker blive for lavt, hvilket gør, at du kan blive mere træt og svimmel. Derfor bør din proteinshake indeholde frugt og grøntsager, så du føler dig frisk efter en hård dag.

Alternativer til proteinshaken

I Danmark har proteinshaken og -pulver vundet hurtigt frem, især for dem der træner meget, men der findes alternativer set i forhold til dit proteinindtag. Du kan nemlig i stedet planlægge dine måltider, så du spiser umiddelbart efter træning. Nogle af de madvarer, der har et højt proteinindhold, er: kød, æg, fisk, tørrede bønner og linser.

Skriv et svar