Nyd vinteren i Sydafrika

Danmarks vinter er barsk og kold, og man kan let ønske sig til varmere lande. Så hvorfor ikke føre drømmen om ferien ud i virkeligheden?

Mens vi har vinter i Danmark, begynder sommersæsonen i Sydafrika nemlig. Et eksotisk land med en spændende og gribende historie, flot natur og fantastiske oplevelser. Er du en af danskerne, som gerne vil slippe væk fra kulden, kan du læse med her. hvordan du kan nyde ferien i Sydafrika.

Måske det inspirerer dig til at tage af sted?

Besøg hovedstaden Cape Town

Man kan ikke tage til Sydafrika uden at besøge hovedstaden Cape Town. Byen er nævnt som en af verdens smukkeste byer, hvor der altid er udsigt til enten bjerge, havet eller begge dele. Derfor er det også et ”must-see” sted på din ferie til Sydafrika – blandt andet på grund af dets historie, natur og kultur.

I løbet af dit besøg bør du tage op på det famøse ”Table Mountain”, som er et af landets mest kendte landemærker, enten ved at hike derop eller tage en lift til toppen. Der er nemlig et fantastisk udsyn over byen og en speciel flora og fauna, som kommer fra det unikke klima på bjerget.

Sydafrika har desuden en lang historie med racisme og er specielt kendt for ”apartheid”, hvor afrikanere og europæiske tilflyttere skulle leve adskilt fra hinanden. Fængslet på Robben Island, tæt på Cape Town, stammer fra den tid, hvor Nelson Mandela og andre frihedskæmpere blev holdt fanget på øen.

I dag kan man besøge den som turist og få et indblik i, hvordan apartheid havde indflydelse på afrikanernes liv. Turguiderne har ofte selv oplevet apartheid på første hånd og kan fortælle om deres personlige oplevelser. Du besøger øen ved at tage en færge, hvor du kan booke billetter online for at sikre dig en plads.

Bo på et resort

Priserne I Sydafrika er markant anderledes end i Danmark. For eksempel koster en 1,5 L Coca Cola 8 kroner mens en frokost på restaurant gennemsnitligt koster 50 kroner.

Dog har Cape Town en forestående risiko for at løbe tør for vand, da byens vandreservoir ikke er fyldt op af regn som normalt. Desuden anbefales det at man som turist holder sig til turistede områder og boliger eller hoteller med port, da der stadig er spændinger i samfundet på grund af racisme.

Du skal derfor ikke tøve med at sætte finde et luksuriøs bolig, når du tager på ferie i Sydafrika, hvis du værdsætter sikkerhed og adgang til vand. De fleste turister foretrækker at bo i yderområderne på resorts, hvor du får god service, god mad og lækre værelser kombineret med fred og ro.

Hvis du gerne vil have lækkert hotel for billige penge, kan du finde gode tilbud hos cupoconcept.dk til bookingsider, hvor du kan leje værelser på omkring Cape Town.

Sæt kryds på din ”bucket list”

Turen til Sydafrika er en god mulighed for at prøve nogle oplevelser for første gang. Specielt hvis du er glad for natur eller altid har drømt om at se vilde dyr i virkeligheden frem for i en zoo. Sydafrika har nemlig masser af vild natur og eksotiske dyr, som du kan opleve på nært hold.

Landet er spækket med naturreservater af forskellig størrelse, hvor du kan tage på safari og se elefanter, løver, geparder og næsehorn. Den største og mest kendte part hedder Krüger Park, hvor du kan bo på et resort, tage på dagture ud og se alle Big Five under din safari.

Er du mere til vand og har drømt om at scubadykke, kan du også opleve flotte fisk, delfiner og hajer på nært hold hele vejen langs Sydafrikas kyst. Vil du stå ansigt til ansigt med en hvide haj, kan det også lade sig gøre med et hajbur – en skræmmende og livsbekræftende oplevelse.

Undersøg mulighederne for at udleve drømmen på Fair-laan.dk, og få det lån der passer bedst til dig