En økologisk dyne er godt for dig og miljøet

Dyner og sengetøj er noget af det sidste, vi tænker på, når emnet drejer sig om økologi, miljø og klima. Bæredygtighed har længe været et varmt emne, og flere og flere danskere er også blevet mere bevidste om, at små handlinger kan gøre en stor samlet forskel for miljøet. Præcis ligesom det gamle ordsprog ”mange bække små gør en stor å”.

Men selv om vi er blevet bedre til at købe økologiske fødevarer og endda tøj, så er mange faktisk ikke bevidste om, at de også kan træffe et miljøvenligt valg ved at anskaffe sig en økologisk dyne. En økologiske dyne gavner både dig selv og din omverden, og det kan du læse mere om neden for.

Vil du have et større overblik over fordelene ved at få dig en økologisk dyne, kan du læs mere om økologiske dyner her. Her kan du også se et udvalg af dyner produceret med omtanke for miljøet, hvis du bliver inspireret til at købe din egen økologiske dyne.

Du hjælper dig selv ved at vælge en økologisk dyne

En økologisk dyne bliver produceret uden brugen af pesticider, og for dig betyder det, at du ikke bliver udsat for skadelige giftstoffer. Mange tænker ikke over det, men en dyne er noget, man bruger dagligt, og over en livstid bliver det lige pludseligt til mange timer, at man bruger omsvøbt i sin dyne.

I løbet af den tid kan ens hud optage de pesticider og andre kemikalier, som er blevet brug til at lave dynen. Huden er det største organ, mennesket har, og det absorberer næringsstoffer såvel som giftstoffer konstant. Sover du hver nat med en dyne fyldt med skadelige stoffer, giver det sig selv, at du dagligt udsætter din hud for kemi.

Det kan øge din risiko for at blive forgiftet, og du risikerer også at overføre dine dårligdomme, hvis du vælger at få et barn, mens du er udsat for mange kemikalier. Resultatet kan blive et barn født med forskellige lidelser, som ikke kan helbredes.

En økologisk dyne er derfor også et rigtig godt valg, når du er på udkig efter en babydyne til dit lille barn. Børn er endnu mere sårbare over for skadelige giftstoffer og kemikalier, og du kan beskytte din babys sarte hud ved at give det en økologisk dyne at sove i. Så kan både du og dit barn sove godt.

Du hjælper miljøet ved at vælge en økologisk dyne

Men det hele handler ikke kun om forbrugerne. Når du vælger en økologisk dyne, hjælper du også dem, der laver dynerne. Her menes der ikke de store virksomheder, som driver en forretning, men de fattige mennesker, som dyrker og leverer materialerne til dynerne.

Ved at træffe et økologisk valg hjælper du bønderne med at undgå at bruge pesticider og andre skadelige kemikalier, som normalt bliver brugt til at rense dun. Men det er ikke kun ved den afsluttende behandling, at der ikke bliver brugt giftstoffer. Hele produktionen af dun foregår økologisk lige fra opdræt over slagtning til efterbehandling af dun.

Når man fravælger pesticider, så er det ikke kun den enkelte opdrætter, som opnår de økologiske fordele. Faktisk er det hele lokalsamfundet, som nyder godt af fraværet. Når man bruger kemikalier i produktionen, siver giftstofferne ned i jorden til grundvandet, og det går ud over alle i området.

Hvis du vælger en økologisk dyne, gør du dit for, at lokalsamfundet, der hvor produktionen foregår, ikke bliver påvirket af skadelige stoffer. Derudover hjælper du også med at beholde biodiversiteten i lokalområdet, da floraen og faunaen heller ikke vil lide skade grundet undsluppen kemi.

Skriv et svar