Sådan anlægger du en have du kan slappe af i

At anlægge en have, som du har lyst til at opholde dig i handler ikke bare om at plante de rigtige træer og at beskære roserne på det rette tidspunkt. Selve indretningen af haven er også enorm vigtig, for her kan du tilpasse haven dit behov. Tag eventuelt en snak med en lokal anlægsgartner, som helt sikkert har gode tips til, hvordan du kan indrette din have optimalt. Bor du eksempelvis i  Sydjylland så tag fat i en anlægsgartner i Kolding eller Vejle, som vil hjælpe dig på rette vej.

Afslapningshaven

Er du mest til kolde drinks på terrassen og af og til et spil petanque på græsplænen, skal du tænke i at anlægge en have med planter, der ikke kræver at blive vandet og plejet hver dag. Hvilke planter der vil kræve minimal pleje i din have er afhængig, af hvordan forholdene i din have er – tag derfor gerne en professionel med på råd.

Ved at vælge de rigtige planter og blomster, kan du skabe en have, som indbyder til afslapning. Du kan for eksempel skabe et miljø fyldt med små hyggekroge: En hængekøje mellem birketræerne, en solplet i havens ene hjørne og en petanquebane i den anden. Disse ting kan skabe et miljø, du har lyst til at opholde dig i i timevis.

Belægningsarbejde

Veludført belægningsarbejde vil også gøre det nemmere at passe din have. Det er dog ikke nemt at gå til som lægmand, og det kan derfor være en god ide at kontakte en anlægsgartner til denne del også. Desuden kan du få hjælp til at skabe små rum i havet ved hjælp af støttemure eller hegn, så du kan sidde trygt og godt på terrassen – også selv om det skulle være en blæsende dag.
En have behøves altså ikke at være hårdt slid, hvis du ikke er interesseret i havearbejde.

Skriv et svar