Brug teknologien – Sådan sikrer du dit hus imod indbrud

Juletiden nærmer sig, hvilket betyder, at der er mange huse, som vil stå tomme i flere dage, og det er derfor desværre også en tid, hvor der forekommer mange indbrud. Der findes heldigvis mange ting, som du kan gøre for at forebygge imod indbrud.

De forskellige metoder

Installer alarm og videoovervågning
Du kan vælge at få installeret en alarm og overvågningsvideo mod indbrud, da dette skaber tryghed, men for nogle indbrudstyve kan det også besværliggøre deres ”arbejde”, og så vælger de muligvis et andet hus på gaden.

Vær opmærksom angående de sociale medier
Der er mange, som lægger billeder op eller gør opmærksom på, at de holder jul sammen med familien, og dette kan være meget farligt, fordi du dermed reklamerer for, at du ikke er hjemme. På internettet kan du aldrig være helt sikker på, hvem der deler hvad med hvem, så måske bør du først lægge billeder op, når du er kommet hjem igen.

Dit hus bør se beboet ud
En af de vigtigste ting, er, at du bør sørge for, at dit hus ser beboet ud, imens du er væk. Dette kan du gøre på forskellige måder. For det første, så bør du, hvis du har mulighed for det, lade en bil holde i indkørslen. Hvis I kun har én bil, så kan du eventuelt spørge naboerne om deres gæster gerne vil holde i jeres indkørsel. For det andet, så kan du sætte tænd- og sluk-ure til lys og musik, så det virker som om, der er liv i hjemmet. For det tredje, så bør du ikke rydde op efter børnene, da et ryddeligt hjem ofte er et forladt hjem.

Udskift dine låse og føl dig mere sikker

Der findes også mere langsigtede løsninger, såsom tidligere nævnt at få installeret en alarm, men du kan også få sikret dine døre og vinduer ved at få udskiftet låsene og dermed gøre det svære for indbrudstyvene at få dem op. Bor du i Aarhus eller omegn, kan du kontakte din nærmeste låsesmed, såsom Aarhus låsesmed og høre mere om dine muligheder.

Skriv et svar