Hvornår skal du vælge slagleklipperen fremfor rotorklipperen?

En slagleklipper til traktor er en perfekt maskine til dig som skal klippe græs på store arealer, hvor det udseendemæssige resultat ikke nødvendigvis behøver være perfekt. Dermed ikke sagt, at resultatet bliver sjusket at se på med en slagleklipper. Slagleklipperen klipper nemlig græsset, ved at slå materialet med de såkaldte ’slaglere’, som er placeret forskudt på en vandret aksel. Når akslen roterer, skubber centrifugalkraften slaglerne udad og sørger for en komplet klipning.

Maskinen er yderst velegnet til at klippe i højt græs, da man kan justere højden på den bagvedliggende rulle til den højde, man ønsker.

Slagleklipperen har en høj kapacitet, det vil sige, at den uden problemer også kan klippe tidsler, brændenælder mm. i stykker. Og skulle det ske, at den rammer en lidt uheldig genstand, som grene eller sten, sker der sjældent andet end, at en af slaglerne falder af. Og disse er nemme og forholdsvis billige at udskifte.

Maskinen klipper desuden også effektivt i både tørt og vådt græs. Derfor er denne løsning særdeles velegnet til det danske vejr, som ofte kan byde på regn, også om sommeren.

Flere varianter

Udover den almindelig slagleklipper, findes den også i to andre udgaver:

  • Slagleklipper med sideforskydning
  • Slagleklipper med sving

En slagleklipper med sideforskydning er yderst praktisk, hvis man f.eks. skal klippe under hække og buske, hvor en almindelig maskine kan have svært ved at nå ind. Den har nemlig en hydraulisk sideforskydning, som gør den skræddersyet til opgaver som disse.

En slagleklipper med sving er særdeles egnet ved klipning af skråninger, grøftekanter, hække og lignende, da selve maskinen kan justeres 90 grader lodret.

Slagleklipperen er altså en yderst alsidig maskine der kan klippe de fleste arealer, hvor en grovere klipning er fyldestgørende. Maskinen er f.eks. meget brugt af kommunerne, da maskinen kan køre hurtigere, og man kan lade græsset gro lidt højere, og skal derfor ikke klippe det så ofte.

Skriv et svar