Hvad skal man se på en jordomrejse?

Hvis du overvejer at planlægge en jordomrejse, men har svært ved at finde ud af, hvilke steder du bør besøge, så har du her seks forslag til fantastiske attraktioner fordelt rundt i hele verden.

Himalaya

Hvis din jordomrejse starter i Asien, bør du tage til Nepal og opleve de smukke Himalaya-bjerge. Den majestætiske bjergkæde snor sig i landskabet, hvor de sneklædte bjergtinder skyder op i horisonten. Himalaya huser verdens højeste bjerg, Mount Everest, som er en udfordring af de helt store for de eventyrlystne. Det er de færreste, der tager turen til toppen, men har man mod på at opleve Mount Everest, kan man også trekke til Everest Base Camp, hvor der venter et væld af kulturoplevelser og smukke naturscenarier undervejs.

Angkor Wat

Omkring 10 kilometer fra den hyggelige by, Siem Reap i Cambodja, ligger det fascinerende tempelkompleks, Angkor Wat. Området er enormt og består af mere end 1.000 templer og ældgamle bygninger. Der skal derfor afsættes en del tid, hvis man ønsker at se bare en brøkdel af alle disse templer. De mest berømte er Angkor Wat og Angkor Thom, der også er kendt fra Tomb Raider filmene. Særlig smuk er Angkor Wat ved solopgang, når solens stråler spejler templet i søen, der ligger foran. Det kan derfor være en god idé at stå tidligt op, så man kan opleve dette smukke scenarie.

Great Barrier Reef

Dyk ned i en fortryllende verden bestående af smukke, farverige koraller og et eventyrligt dyreliv. Great Barrier Reef er verdens største koralrev og strækker sig 2.000 kilometer langs Australiens østkyst. Hvis du skal et smut forbi Australien på din jordomrejse, bør dette sted være på din bucketliste. Du kan opleve revet ved enten at dykke eller snorkle. Her kan du møde enorme rokker, søde havskildpadder, frygtindgydende hajer, farvestrålende fisk og koraller i alverdens smukke nuancer. Den fantastiske sigtbarhed gør, at du kan spotte dyrene på lang afstand. Hvis du ikke vil snorkle eller dykke, kan du også opleve revet på dækket af en sejlbåd eller fra luften i en helikopter.

Machu Picchu

På en rejse rundt om jorden bør man tage forbi Peru og opleve inkabyen, Machu Picchu. Den velbevarede ruinby ligger midt i de gudesmukke Andesbjerge, hvilket gør Machu Picchu til et helt ubeskriveligt sted. Du trekker langs Salkantay trail, der er en udfordrende og autentisk inkasti. Stien fører dig gennem frodig jungle, golde bjerge, tykt skydække, over bække og floder og ned i dybe dale. Efter fire dages vandretur i de smukkeste omgivelser, ankommer du til et af verdens syv vidundere. Du vil blive blæst omkuld af den unikke udsigt over det enorme ruinkompleks. Du kan rejse til Machu Picchu med Adventuredk, der tilbyder jordomrejser rundt i hele verden. 

Grand Canyon

Den berømte flod Colorado River har i over seks millioner år skåret sig gennem landskabet og skabt en af verdens mest populære naturattraktioner, Grand Canyon. Med dimensioner så gigantiske og imponerende, at det slår de fleste naturscenarier på kloden, er synet af den enorme kløft noget, man bør opleve på en jordomrejse rundt i verden. Grand Canyon ligger i det nordlige Arizona i USA og strækker sig over 446 kilometer fra syd til nord. Området er perfekt til vandreture og byder på mange smukke udsigtsposter undervejs på ruterne. Her kan man stå helt tæt på kløftens kant og kigge 1.600 meter ned i dybet. Særlig smuk er Grand Canyon ved solopgang og solnedgang, da det røde landskab, ved denne tid, gløder i gyldne nuancer.

Serengeti Nationalpark

Slut jordomrejsen i Afrika og besøg Serengeti Nationalpark i Tanzania, der har et areal på knap 13.000 km2. Nationalparken er hjem for alverdens vilde dyr og har mere end 70 større arter af pattedyr. Tag på safari i dette fantastiske område og oplev ”The Big Five”, som består af løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. Fra ladet af en jeep kommer du helt tæt på de fantastiske dyr og oplever, hvordan de lever i deres naturlige omgivelser. Sletten er især kendt for den store migration, hvor et stort antal af gnuer ledsaget af zebraer og gazeller bevæger sig i et forudsigeligt mønster i konstant søgen efter frisk græs.

Skriv et svar