Vil du sikre dit indeklima? Lej en affugter

I mange danske hjem kan man døje med fugt. Dette kan opstå ved tætte vinduer, hvis ikke der bliver luftet ud. Eller hvis ydermuren ikke er godt nok isoleret, og mange døjer eksempelvis også med fugt i kælderen. Fortvivl ikke – der er hjælp at hente. Hvis fugtskaden er opstået, og den ikke bliver affugtet, er der risiko for at skabe et dårligt indeklima, dette kan dog afhjælpes ved at leje en affugter. Pro Industri & Ska

deservice kan hjælpe med affugtning og fugtskader i vægge, gulve, kælderen eller andre steder, hvor du døjer med, at der er opstået en fugtskade.

Konsekvenser for indeklimaet

Med fugt kommer ofte skimmelsvamp, da fugtigt indeklima skader godt indeklima for skimmelvækst. Dette kan dog både medføre lugtgener for menneskerne, der bor hvor skimmelsvampen vokser og ligeledes medføre en helbredsrisiko, hvis ikke det bekæmpes. Hos Pro Industri & Skadeservice kan du dog trygt lade dem evaluere fugtskaden og lade dem komme med et forslag til dem bedste løsning for dig, for at tørre og fjerne fugtskaden.

Affugtning er den vigtigeste disciplin til bekæmpelse af følgeskader

Du kan hos Pro Industri & Skadeservice leje en affugter til ethvert formål, eksempelvis hvis der er opstået fugt i kælderen. Det er vigtig at forstå, hvilken betydning det har med en affugter, som altså betragtes som en af de vigtigeste discipliner inden for bekæmpelse af følgeskader af fugten – som eksempelvis skimmelsvamp.

Det anbefales derfor altid, at et professionelt team som Pro Industri & Skadeservice tager hånd om opgaven, når fugten og eventuelle følgeskader er opstået. Med deres erfaring inden for affugtning kan de hjælpe med en hurtig vej ud af skaden. Deres fornemmeste opgave er at sikre, at du føler dig tryg gennem forløbet og for dem handler det ikke. blot om at tørre op, hvor skaden er sket, men om at hjælpe dig videre, således at det sikres du ikke ender med endnu større konsekvenser og følger af skaden.

Brug dit forsikringsselskab

Du kan i forbindelse med en fugtskade leje en affugter selv eller i samråd med dit forsikringsselskab. Det kan være værd at undersøge, hvorvidt dit forsikringsselskab dækker fugtskaden. På denne måde kan det være, at du økonomisk også kan få hjælp i forbindelse med fugtskaderne.

Gode råd til fugt i kælderen

Det kan være svært at undgå fugt i en gammel kælder, og derfor døjer man også med fugten i mange danske hjem. Det kan derfor være en god ide selv at forsøge at holde fugten under kontrol og tilkalde hjælp, hvis skaderne er sket. Nedenfor kan du læse nogle gode råd til, hvordan du kan holde fugten under kontrol ved at se, lugte og føle.

Først og fremmest bør du se, om der forekommer mørke pletter eller plamager, maling, der bobler op, puds og maling, der skaller eller eventuel tydelig skimmel på plader, gulvbelægning eller beklædning af væggene. Derudover kan der ofte forekomme fugtskjolder på kælderens loft. Som trin to kan du lugte, om der lugter muggent og trin tre føle om kælderens ydervægge er fugtige og kolde særligt oppe øverst ved loftet.

Skriv et svar