Sådan afskrækker du indbrudstyven: få installeret videoovervågning af dit hjem

Går du og bekymrer dig om, om alt er i orden, når huset står tomt? Og måske er du nervøs over risikoen for indbrud i dit hjem? Så er der flere ting, der kan virke forebyggende og på den måde afskrække potentielle indbrudstyve fra at stjæle dine kæreste ejendele.

Men det kan du forsøge at undgå ved at få monteret et kamera til videoovervågning af din bolig, der sættes til når du ikke er hjemme – eller måske endda også når du er hjemme; nogle indbrudstyve har den frækhed at bryde ind selvom, der er nogen hjemme i huset. Men ser de, at boligen er videoovervåget ønsker de oftest ikke at tage den risiko, der er for at blive genkendt og opdaget.

Vælg den type videoovervågning, der passer til dit behov

Der er mange forskellige løsninger inden for videoovervågning, hvilket betyder, at du kan tilpasse en løsning, der passer lige til dit behov. Hvis din bolig er stor og har mange indgange, kan du med fordel få opsat kameraer flere steder på grunden både inden døre og udenfor.

Kameraerne kan opsættes i et trådløst format, der bruger batterier, hvilket gør, at du skal være opmærksom på strømniveauet og huske at udskifte batterierne jævnligt. De fås også i udgave, der tilsluttes til strømmen i dit hjem med et kabel. Denne løsning kan dog saboteres af indbrudstyvene med en klipning af kablet, hvis de har observeret, at du har videoovervågning.

Sådan fungerer videoovervågning

Det er kort fortalt kameraer, der tilsluttes et system som sender signal og video til din computer eller smartphone. De udstyres med IR-lys, så de ikke forhindres af mørket. Derudover har de fleste løsninger inden for videoovervågning en harddiskoptager, så optagelserne lagres i tilfælde af, at du skulle få brug for at se dem igennem, hvis indbruddet alligevel sker.