3 gode grunde til at vælge laminatgulv

Gulvet har stor betydning for din bolig. Derfor har du sikkert også mange tanker omkring, hvilket gulv du skal vælge. Du bør helt sikkert tage laminatgulv med i dine overvejelser, for det er en gulvtype med mange gode egenskaber. Hvis du læser med her, får du 3 gode grunde til at vælge et laminatgulv.

Slidstærkt og vedligeholdelsesfrit

En af de helt store fordele ved laminatgulve er, at det er en utroligt slidstærk gulvtype. Det er derfor et oplagt valg i de rum i boligen, hvor der er brug for lidt ekstra styrke på gulvet. Det kan være i køkkenet eller i gangen, hvor der som regel er meget trafik, samt høj risiko for spild på gulvet. Et laminatgulv kan sagtens holde til både våde sko, og et spildt glas mælk. Det er samtidigt let at gøre rent, og kræver ingen vedligeholdelse. Et laminatgulv kan også sagtens bruges i hele boligen, hvis du har et generelt behov for et mere slidstærkt gulv, som er let at holde rent. Det er for eksempel helt oplagt, hvis du har kæledyr der færdes på gulvet.

Et praktisk og alsidigt gulv

Du kan få laminatgulve i utroligt mange varianter. Uanset om du gerne vil have et klinkegulv, eller et trægulv, kan du få et laminatgulv der ligner utroligt godt. Du kan altså få det bedste fra flere verdener med laminatgulvet. Laminatgulve har et meget naturtro udseende, og det kan være rigtigt svært, at se forskel på et rigtigt trægulv eller klinkegulv og et laminatgulv. Det er derfor et godt valg, hvis du drømmer om et plankegulv, men gerne vil være foruden besværet med vedligeholdelse, eller du ved, at din hund for hurtigt vil lave mærker i træet. Hvis du ikke har gulvvarme, giver det også rigtig god mening at vælge laminatgulv i stedet for klinkegulv, da klinker hurtigt bliver kolde at gå på. Laminatgulvet er heller ikke lige så hårdt som klinkegulvet, hvilket gør det mere trygt, hvis du har små børn.

Et prisvenligt alternativ til træ- og klinkegulve

Ikke nok med, at det både er slidstærk og vedligeholdelsesfrit, kan fås i mange varianter, og har flere praktiske egenskaber – så er laminatgulve faktisk også ofte et billigere alternativ end træ og klinker. Træ og klinker er dyre naturmaterialer, og derfor er laminatgulve billigere i produktion. Uden det betyder, det er dårligere kvalitet. Et laminatgulv består af flere lag. Heraf et af sammenpressede træfibre, et imprægneret mønsterpapir, og en slidstærk overflade. Det kan derfor produceres i alle varianter, uden det er dyrere i materialer. Hvor for eksempel plankegulve sætter krav til størrelsen på træet, og derfor bliver dyrt, gør det ingen forskel for laminatgulvet, hvilket mønster der er på. Laminatgulvet er samtidig også lettere at få lagt, end både træ- og klinkegulve. Til sidst sparer du på vedligeholdelsesudgifter, som nedslibning og overfladebehandlingen på trægulve, eller fugerne på klinkegulvet. Den lange holdbarhed gør også, at et laminatgulv er en god investering i dit hjem.