3 gode råd, når du skal indrette din restaurant

Som ny restaurantejer er der meget, man skal have styr på, samtidigt med at alting er nyt og spændende. Det kan være en vanskelig situation for mange at være i. Som restaurantejer har man ofte stor fokus på det økonomiske aspekt, men naturligvis også hvad der serveres, og om der kommer nok kunder i biksen. Men det er vigtigt at huske på at få indrettet sin restaurant ordentlig, så den fremstår varm og imødekommende overfor nye gæster. Det er et element, mange restaurantejere glemmer eller udskyder til de har flere penge at indrette med. Men det er en alvorlig fejl, da hurtig og dårlig indretning kan gøre, at potentielle kunder vælger et andet sted at spise. Det betyder nemlig meget for ens spiseoplevelse, at man er i rare og hyggelige omgivelser. Derfor må man endelig ikke glemme eller kimse ad en god restaurantindretning, da det er et klogt og langsigtet greb til at skaffe gæster.

Gode komfortable møbler

Når man skal spise, er det vigtigt, at man sidder godt. Alle kender til følelsen af at sidde på en dårlig stol, eller ende ved et bord, der er for lavt til, at man kan sidde komfortabelt. Det er derfor vigtigt, at man investerer i restaurantmøbler af god kvalitet, der sikrer, at gæsten er komfortabel, så gæsten kan nyde maden.

Men det er ikke nok, at møblerne er komfortable. De skal også passe ind i restaurantens udtryk og øvrige koncept. Hvis man fx kører et madbarskoncept, hvor gæster helst skal nyde deres mad og derefter bevæge sig hurtigt videre, er det en god idé med høje borde og stole, der passer til dette koncept. Hvis man gerne vil skabe god sammenhæng i restaurantens udtryk, er det også en god idé at vælge restaurantmøbler, der er i nogle af de samme materialer eller farver, som resten af restauranten. Hvis man fx har en flot egetræsdisk i midten af restauranten, kan man lade egetræet gå igen i restaurantens øvrige borde.

Skab hygge med pynteting

Man kan nemt komme til at glemme, hvor meget pynteting betyder i indretningen. Pynteting eller nipsting gør rigtig meget for at skabe den der hyggelige stemning, der gør, at man føler sig tilpas og tryg i et rum. Selvom det kan virke overflødigt og som et spild af penge at bruge penge på malerier, planter og stearinlys, så betyder det rigtig meget for gæsterne. Den hyggelige, hjemlige stemning er med til at trække folk til, så selv hvis nipstingene ikke har en direkte funktion, som en stol fx har, så hjælper det alt sammen til at skabe den rette stemning.

Pynteting behøver ikke være de sammen kedelig klichéting, man ser rundt omkring i bybilledet. Man kan sagtens sætte sit eget præg, og det vil netop gøre, at ens spisested skiller sig ud fra de andre. Det er kun ens egen fantasi, der sætter grænser, men man skal naturligvis altid have gæsten for øje. Det er vigtigt, at man får skabt et sted, hvor folk føler sig glade og tilpasse.