3 tips til anderledes underholdning på kør-selv-ferien

Det er endelig blevet forår, og inden længe er det sommer og tid til kør-selv-ferier. Ligegyldigt om køreturen går til Brøndbyeller Barcelona er det for de fleste nødvendigt at have noget at underholde sig med på rejsen. En lang køretur kan hurtig gøres sjovere, hvis du inden afrejse forbereder underholdningen. På den måde går tiden hurtigere, og køreturen føles pludselig ikke så lang – for tiden går jo som bekendt stærkt, når man har det sjovt. 

Du ved sikkert godt, at du kan medbringe iPads og iPhones til at underholde både voksne og børn, men har du nogle i familien, der nemt bliver køresyge, er det ikke en god idé for dem at sidde med hovedet ned i skærmen. Derfor kommer vi her med 3 anderledes tips til god underholdning på den lange køretur.

Gør turen hyggelig

Det er vigtigt at gøre køreturen hyggelig, og derfor kan I med fordel medbringe tæpper, puder, dyner og bamser for at gøre bilen så rar som muligt for de mindste. Medbring også lækre forsyninger som snacks, drikkelse og mad, der gør køreturen mere overkommelig for både store og små.

Lydbøger

Når alle har sat sig godt tilrette i bilen, kan det være en god idé at sætte en lydbog på. Lydbøger kan både lånes på biblioteket og via forskellige apps, og der findes mange forskellige lydbøger derude, så I kan med garanti finde nogle, som både vokse og børn kan lytte til. Afhængig af børnenes alder kan I lytte til forskellige klassikere fra Astrid Lindgren eller J. K. Rowling. 

Lege

Når lydbøgerne er lyttede, kan I lege forskellige lege i bilen. En helt stor klassiker er ”20 spørgsmål til professoren”, som i sin enkelthed går ud på, at én passager i bilen tænker på en ting eller person, som de andre skal gætte. Deltagerne har kun 20 spørgsmål til at finde svaret, og spørgsmålene på kun besvares med ’ja’ eller ’nej’. I kan også digte en historie i fællesskab ved at skriftes til at sige et ord eller en sætning.