Hvorfor er e-cigaretten blevet så populær?

Det er nærmest umuligt at se en 70´er-film i action-genren, uden at der på et eller andet tidspunkt bliver tændt en smøg. Om det er den dygtige privatdetektiv eller den charmerende helt, så er en smøg mellem læberne bare prikken over i´et. I dag befinder vi os dog i e-cigarettens storhedstid, og flere og flere skifter den almindelige cigaret ud med en elektronisk en af slagsen. I de seneste årtier er der også kommet øget fokus på både miljø og sundhed, hvorfor mange mennesker ønsker at holde op med at ryge. Og selvom man ikke skulle tro det, så er e-cigaretten også en glimrende måde at komme i gang med sit rygestop på. For med en e-cigaret bibeholder man den vane, som man har behov for i hverdagen, både når det kommer til aktiviteten med hænder og fingre, og den følelse man får, når man indånder røgen. Men frem for yderst skadelige og meget usunde stoffer, er det blot varme vanddampe, man trækker helt ned i lungerne. Og disse kan både være velsmagende og velduftende.

Fordele ved at vælge en e-cigaret

De fleste er klar over den høje mængde af giftstoffer, der er i almindelige cigaretter. En almindelig cigaret indeholder over 4000 forskellige giftstoffer, og påvirker især din krops fysiske helbred. Derfor vil der være en sundhedsmæssig fordel ved at vælge en e-cigaret sammenlignet med en almindelig cigaret. Derudover er e-cigaretten også et billigere alternativ. Og da man selv regulerer mængden af nikotin, så vil e-smøgen samtidig være en god måde at nedtrappe rygningen på. Samtidig så lugter dampen fra en e-smøg heller ikke. Snarere tværtimod. Dampen dufter af den smag, man har fyldt i e-cigaretten, og den sætter sig heller ikke i tøjet, eller medfører en dårlig smag i munden, som almindelige cigaretter gør. E cigaretter og sundhed er dog stadig et emne, man ved forholdsvist lidt om. Der er dog ingen tvivl om, at e-cigaretten er et godt alternativ til den almindelige cigaret. Der kan selvfølgelig forekomme visse bivirkninger ved inhaleringen af e-cigaretdampen. Men om en e-cigaret er direkte skadelig eller farlig, kan dog være svært at svare på. For yderligere info kan man læse mere om e-cigaretter og sundhed hos Kræftens Bekæmpelse. Ved at kigge en smule rundt online, kan man således danne sine egne meninger og holdninger om brugen af en e-cigaret, og man får derfor en viden, der kan være roden til beslutningen om enten at vælge en e-cigaret eller ikke at vælge en sådan. Det betyder, at man giver sig selv gode forudsætninger for at føle sig tryg med den beslutning, som man tager, og så er der også større sandsynlighed for, at man bibeholder sit rygestop, hvis man vælger at forsøge sig frem med en e-cigaret. Man vil nemlig ikke føle sig påvirket af de mange kommentarer, man kan få fra folk, der føler sig kloge på emnet. Man har nemlig selv sørget for at researche sig frem til en grundlæggende og basal viden inden for området.