Sådan får du din bil til at holde længere  

Ønsker du også, at din bil skal holde længe? Der er ingen tvivl om, at en bil, der er velholdt og pæn, vil have en langt større handelsværdi, og den vil tilmed kunne holde længere. Det er derfor en rigtig god investering at bruge tid på at vedligeholde bilen, men hvorfor gør man så egentlig det? Der er heldigvis en masse brugbare råd og tips at hente her i artiklen, hvor du vil blive introduceret for en række gode råd til, hvordan du kan vedligeholde din bil og på den måde få den til at holde længere.

Tjek viskerblade og lygter, og vask den grundigt ud- og indvendigt

Vinteren er netop overstået, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vintermånederne godt kan være rigtig hårde ved en bil. Derfor er det meget klogt at vedligeholde bilen, så den er klar til foråret og sommerferien. Det indebærer først og fremmest, at du sørger for at tjekke både viskerblade og lygter, og herudover kan det være en god idé at give bilen en grundig vask både ud- og indvendigt. Du bør tilmed støvsuge og rydde op i din bil og undersøge den for eventuelle skader på lakken.

Husk at smøre alle bevægelige dele på bilen

Hvis du vil have din bil til at holde længere, bør du ydermere smøre samtlige bevægelige dele på bilen. Her er det af afgørende betydning, at du benytter dig af en fornuftig universalolie, og at du husker både brændstofklap, hængsler og viskerarme. Det kan dog også blive nødvendigt med et smøremiddel på spraydåse, da du på den måde kan smøre mere præcist. Du bør i denne forbindelse også huse at smøre donkraftens gevind og bevægelige led, og hvis din bil er udsyret med centrallås, er det særligt vigtigt, at du sørger for at smøre alle låsene. Er du i tvivl om, hvordan du smører korrekt og mest hensigtsmæssigt, kan du med fordel besøge en automekaniker. På autopartner.dk kan du eksempelvis få udført en lang række services i høj kvalitet, så du forlænger din bils levetid.

Skift fra vinterdæk til sommerdæk

Efter endt vinter er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Inden du gør det, bør du dog altid huske at kontrollere mønsterdybden på dine sommerdæk. Det anbefales, at disse som minimum skal være 3 mm, og derudover bør du også tjekke dækkene for skader. Hvis der eksempelvis har sat sig sten fast, bør du derudover fjerne denne eller lignende. Når du har afmonteret vinterdækkene, bør du opbevare dem et sted, der er rent, køligt og mørkt, og endelig bør du huske på, at det som regel er en god idé først at skifte dæk i april måned.