3 ting som du skal forberede før du rejser ud i dit sabbatår

Mange studenter tager et år eller to, før de enten begynder i arbejde eller vælger at studere videre. Et sabbatår er en oplagt mulighed for at komme ud og rejse rundt i verden. Det er en oplevelse for livet, som man måske kun har den ene mulighed for at få. Derfor er der ingen grund til at holde sig tilbage og vente, da man måske aldrig får tiden til det igen. Der er dog nogle ting, man skal have styr på inden, man drager ud i verden. Her er der 3 tips til ting, man skal huske inden, man tager afsted på sin rejse. 

1.   Få styr på økonomien

Det er selvfølgelig essentielt, at man har styr på sin økonomi, når man skal på en længere rejse. Det er altid en god idé at lægge et budget inden, man tager afsted, så man kan se, hvad man har at gøre godt med. Mangler man lidt penge på kontoen til turen, kan man tage et mindre lån. På den måde kommer man ikke i en situation, hvor man er løbet tør for penge, mens man er strandet i udlandet. 

2.   Find de perfekte destinationer

Hvis man gerne vil ud og rejse i en længere periode og vil opleve flere lande, så skal man selvfølgelig overveje, hvilke lande man vil besøge. Det er vigtigt, at man vælger nogle steder, som interesserer en. Derudover, skal man også huske at undersøge regler og krav i de forskellige lande, så man har de dokumenter og vacciner, som måske skal til. 

3.   Køb det rette udstyr til turen 

Skal man på en længere rejse, hvor man skal rundt i flere lande, er det vigtigt, at man har noget godt rejseudstyr. Det er for eksempel en god idé at anskaffe sig en god rygsæk, så man ikke skal rejse rundt med en stor kuffert.