Derfor skal du tage på idrætshøjskole

Mange unge vælger i dag at tage på efterskole, og det kan der være mange grunde til. Nogle tager på efterskole for at komme væk fra den rutineprægede hverdag, mens andre tager af sted for at forsøge at finde sig selv og sine interesser. Kommer man ikke på efterskole, er der mange, der tager på højskole, når man bliver ældre. Der er mange forskellige højskoler at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde den rette – især hvis man ønsker at tage på en skole, der har fokus på noget bestemt såsom idræt, naturliv, rejser eller noget helt andet.

Forskellen på et efterskoleophold og et højskoleophold er, at man er på efterskole i et helt år, mens et højskoleophold typisk kun er et halvt år. Dog kan man selv vælge, om man tager et helt år, men man skal forberede sig på, at skolen bliver fyldt med en masse nye elever efter det første halve år. Er du interesseret i at blive klogere på, hvorfor du skal tage på idrætshøjskole, så skal du læse med herunder.

Vælg dit skema efter dine interesser

Det smarte ved ISI Idrætshøjskole er, at man kan mixe og matche sine interesser med fag på skolen, så du har gode muligheder for at lave dit skema efter dine interesser. Det gør det muligt for dig at udforske andre interesser, mens du også kan forbedre dig på det fysiske plan igennem idræt og andre motionsformer. Dine dage vil blive tilrettelagt sådan, at du bliver introduceret til forskellige ting hver dag, og der er derfor ingen dage, der er ens.

Venskaber dannes på kryds og tværs

På en højskole har man ikke nødvendigvis en fast klasse, man er sammen med. Vælger du mange forskellige fag, vil du danne venskaber på kryds og tværs, og da der også er mange fra udlandet, der vælger at tage et ophold på en dansk højskole, så har du også gode muligheder for at danne venskaber, der går ud over Danmarks grænser efter opholdet. På en idrætshøjskole kan man være sikker på, at aktivitet og motion er en del af hverdagen, mens man også får masser af tid til at udvikle sig og forbyde sig i nye ting. Der er altså gode muligheder for, at du både kan danne venskaber for livet, mens du også har muligheden for at udvikle dig igennem højskole idræt og udforske dine egne interesser.

Vælg med omhu

Når du skal vælge den rette højskole, bør du vælge med omhu. Der er nemlig mange forskellige skoler at vælge imellem og for at være sikker på, at du har fundet den rette, kan det kræve, at du tager til åbent hus og besøger de forskellige skoler. På ISI Idrætshøjskole kan du forvente at møde faciliteter, der indbyder til udvikling og forbedring – både på det fysiske plan men også på det mentale plan. De samarbejder med lokale idrætsforeninger, mens idrætsfaciliteterne er helt unikke. Klik på ovenstående link og bliv meget klogere på højskolen.