Måder at nedsætte ens elforbrug på

Vi er alle afhængige af strøm i vores dagligdag, og det er blevet til en selvfølge, at der er strøm i stikkontakten hele tiden. Derfor glemmer man nogle gange de små ting, man kan gøre for at mindske sit elforbrug. Nedsættelse af ens elforbrug vil gøre elregningen mindre, samtidig med at man hjælper miljøet. Støt en hjælpeorganisation via dit elforbrug.

 

  • Sluk for lamper, fjernsyn, stikkontakter og andre apparater, når de ikke bliver brugt. Sluk dem helt, i stedet for at lade dem stå på standby.

 

  • Fyld opvaske- og vaskemaskinen helt op, når der skal vaskes henholdsvis tallerkener og tøj. Det vil resultere i færre vaske og et mindre elforbrug.

 

  • Skift pærerne i huset til energivenlige pærer. Energivenlige pærer findes i stort set alle afskygninger, så det er bare med at få dem skiftet ud.

 

  • Sørg for at køleskabstemperaturen er 5 grader og fryseren er -18 grader. Køleskabet er hele tiden tændt, og hvis det skal køle mere ned end nødvendigt, vil det kræve mere energi.

 

Ovenstående er kun nogle få ting, som man kan gøre for at nedsætte sit elforbrug. Hvis man ændrer ens tankegang og bliver bevidst omkring, hvornår det er, man bruger el, så har man også lettere ved at nedsætte elforbruget.

 

Omstil til grøn energi

Vi har alle set dem stå rundt omkring, og der er delte meninger omkring dem, men én ting er sikkert, de hjælper miljøet. Vindmøller, der bruger energi fra vinden til at skabe strøm. Det er simpelt, og det er en måde at hjælpe miljøet på uden at ændre på ens elforbrug. Vindenergi vil altid være her, og strømmen derfra slipper aldrig op, hvilket i modsætning til fossile brændstoffer er en klar fordel. Samtidig vil man med grøn energi være uafhængig af stigning i prisen på el, så man har en løsning, der er både kan svare sig økonomisk og hjælpe miljøet.