4 uortodokse måder at forbedre dit hjem på

Der er rigtig mange måder, du kan gøre din boligsituation bedre på. Vi guider dig igennem, de mindre synlige ændringer, som kan forbedre din velstand i hjemmet markant.

Få bugt med dårlig akustik

Højt til loftet og nøgne vægge skaber ofte en flot og nordisk minimalistisk stil. Mange oplever dog, at der følger rumklang med. Dette kan beskrives som en form for ekko og dårlig akustisk lyd. Hvis den er helt galt, kan det medføre hovedpine og ubehag, når men befinder sig i det givne rum. Hos Fadeceilings.com kan du anskaffe dig et akustikloft. Støj, larm og dårlig akustik bliver absorberet, og din levestandard vil blive markant bedre.

Gør dit hjem mere miljøvenligt

Det er en god idé at tænke over, hvordan du kan gøre dit hjem mere miljøvenligt. Har du gamle vinduer, som alligevel skal udskiftes snart? Så er det klogt at undersøge markedet for energirigtige ruder. På den måde kan du spare penge, på varme og samtidig værne om miljøet. En lidt dyrere og unødig ændring, kunne være at få sat solceller på taget. Det er en dyr investering, men på længere sigt, vil det betale sig, da du vil komme til at spare på energi, vand og varme. Hvis du har en brændeovn, og du ikke har lyst til at skille dig af med den, kan du skifte almindeligt træ ud, med nogle miljøvenlige træpiller. Hos Stampemøllen-træpillen.dk sælger de CO2 neutrale træpiller til afhentning i Tyskland, men som er produceret i Danmark. Derved kan du tænde op i brændeovnen med god samvittighed.

Bedre luft i hjemmet

Bedre luft i dit hjem, vil ikke kun forbedre din levestandard, det vil også afhjælpe mulige skader i dit hjem, i form af svamp og mug. Vi guider dig til hvad du kan gøre for at få en bedre luftkvalitet. Mange forbinder stearinlys med hygge, men det er faktisk blevet bevist, at det skader både dig og luften i dit hjem markant. Hvis du ikke kan leve uden kalenderlyset, skal du huske at lufte ud mindst 20 minutter efter du har slukket for stearinlyset.

Når du laver mad, er det vigtigt, at du lufter ud under og efter du er færdig med at tilberede maden. På den måde mindsker du chancen for at få fugtskader, og i værste fald skimmelsvamp. Hæng det våde vasketøj udenfor. Hvis du ikke har mulighed for at hænge det udenfor, så sørg for at et vindue er åbent når vasketøjet hænger indenfor. På den måde sørger du for at fugten forsvinder. Anskaf en masse planter. At være omgivet af levende ting, er godt for dit velvære, og planterne hjælper til at holde luften ren i hjemmet.

Optimer for sollys

Hvis du bor i et hjem, hvor vinduerne er lidt små og hjemmet lidt mørkt, kunne man godt tænke det ville blive en dyr renovering at optimere for sollys. Der er dog andre ting du kan gøre, uden at foretage den helt store renovering. Sørg for at planter og mørke gardiner ikke blokerer/hænger i vejen for lyset i vinduet. Mal rummet i en lys farve, hvis du er modig, er en gullig farve, god at bruge, da den narrer vores syn til at tro der er sollys. Hvis du har mørke gulve, så køb lyse, store gulvtæpper og placer dem under vinduet. De lyse gulvtæpper hjælper med at reflektere lyset. Hæng et spejl eller to op, det skaber lys og en illusion af at rummet er større. Andre ting som reflekterer lyset, som for eksempel glas, er også en god idé at hænge op, eller sætte på hylden.