Sådan holder du dine medarbejdere til ilden

Der er lavet mange undersøgelser, når det kommer til arbejdsmiljø og arbejdsglæde – og faktisk behøver det slet ikke at være så svært for en virksomhed at stille deres medarbejdere glade og tilfredse. Vil du vide mere om hvordan, så læs med her.

Positive medarbejdere skaber værdi for din virksomhed

Når medarbejdere bliver mødt i øjenhøjde og får den rette feedback, så er der gode chancer for, at de forholder sig mere positive på arbejdspladsen, og bliver hængende i virksomheden i mange år. Det kan altså virkelig betale sig at sørge for, at dine medarbejdere stortrives – i sidste ende skaber det værdi for din virksomhed. Den måde, du behandler dine medarbejdere på indvirker på alt lige fra motivation til effektivitet og resultat. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan du holder dine medarbejdere positive og tilfredse.

Glade mennesker arbejder bedre

Noget af det mest essentielle, når det kommer til at skabe positive medarbejdere er at lytte til dem og møde dem, hvor de er. Jo mere du kender dine medarbejderes faglighed såvel som personlighed, jo bedre kan du udnytte deres evner og kompetencer – og hvis en medarbejdere føler sig set og hørt, så er der gode chancer for, at de trives og performer bedre på den lange bane.

Vær konkret og præcis

Når du giver dine medarbejdere feedback, så skal du huske at gøre det på en rar og positiv måde, således de er åbne over for det, du har at sige. Du skal turde kigge dem i øjnene og også få sat ord på det, der kan forbedres. Men hele humlen ligger i måden, du gør det det på. Det er væsentligt, at du er meget konkret, og refererer til konkrete situationer, når du giver en medarbejder feedback. For at en medarbejdere tager dine ord til sig, er du nødt til at være specifik. Husk desuden altid at trække vedkommende til side under fire øjne, da situationen kan være sårbar.

Giv personlige firmajulegaver

Husk også at lytte til dine medarbejderes ønsker og tanker. Måske har de idéer som er guld værd, og som du bør lytte til, eller måske er det tid til at give dem nye udfordringer og mere ansvar. Vær åben over for deres oplevelser af udfordringer og drømme på arbejdspladsen – og gør noget ved dem. Desuden er det også vigtigt at forkæle medarbejdere i en virksomhed med gode, personlige firmajulegave, som passer til deres behov. På den måde viser du dem, at de er værdsat.

Uformel omgangstone og sociale sammenkomster

Som leder er det vigtigt, at du er tydelig og ærlig overfor dine medarbejdere. På den måde vinder du langt større respekt. Og så er det ingen hemmelighed, at humor og god stemning er vigtig på en arbejdsplads. Hvis der er højt til loftet og en uformel omgangstone, så er det mere behageligt og afslappende for alle at være til stede. En anden god idé er at mødes uden for arbejdstiden og lære hinanden at kende i andre situationer end bag skrivebordet. Det vil knytte nogle bånd og skabe et fællesskab, som i længden skaber værdi for din virksomhed.