Sådan bygger du dit eget hjemmekontor for (næsten) ingen penge

Står du og mangler et hjemmekontor, men har du ikke flere rum til rådighed i dit hjem? Så kommer vi her med 3 tips til, hvordan du kan bygge dit eget hyggelige kontorhjørne, uden at det koster alverden.

Opdel rummet

Selvom du ikke har et ledigt rum i hjemmet, kan du sagtens få et hjemmekontor. Med spånplader kommer man langt, og ønsker du at skabe et hyggeligt læsehjørne i et af lejlighedens andre rum, kan du let opdele rummet med spånplader, så du på den måde skaber dit helt eget kontorhjørne. Spånpladen behøver ikke nødvendigvis gå fra gulv til loft, da dette nemt kan afskære for meget lys. En halvvæg kan sagtens give følelsen af et opdelt rum, samtidig med at den ikke lukker af for al lyset.

 

Byg dit eget skrivebord

Det lyder sværere, end det faktisk er. For i virkeligheden skal du bare bruge to benbukke i enten træ eller metal og så en bordplade. Det kan eksempelvis være en laminat bordplade, som både er slidstærk og billig.  Vil du have plads til opbevaring under bordet, kan du skifte den ene benbuk ud med en kommode eller reol i en passende højde.

 

Anskaf en god stol

Du skal naturligvis også have noget at sidde på, og hvilken type stol, du har brug for, afgøres af, i hvor mange timer om dagen du skal sidde ned. Måske er det nok med en almindelig spisestuestol, men skal du sidde i dit hjemmekontor mange timer om dagen, og er det en god idé at anskaffe sig en ergonomisk stol, der er beregnet til skrivebordsarbejde. Disse stole er nemlig specielt designet til at støtte alle de nødvendige steder, når man sidder meget. Ergonomisk korrekte kontorstole kan dog være temmelig dyre, og du kan dermed med fordel søge efter dem på DBA, så du får en god kontorstol til rimelige penge.

 

 

Har du brug for flere tips til kontorartikler, kan du læse mere her. Du kan desuden finde flere gode råd til boligindretningen her.