3 gode råd til at forbedret koncentration

Hverdagens opgaver kan til tider virke uoverskuelig, og de fleste har oplevet at miste koncentrationen i løbet af eftermiddagen. Men der er faktisk en del forhåndsregler, som man kan tage, og derved få en mere effektiv og fokuseret dag.

Det mentale spil

Ens mentale helbred kan fra morgenstunden påvirke hvordan resten af dagen forløber sig. Derfor er det en rigtig god idé at planlægge dagene så vidt muligt. Rutiner er altid gode, men det er vigtigt at man er åben for tilpasningen over tid. Det skal ikke nødvendigvis være store og anstrengende projekter, som man skal kaste sig ud i, for at forbedre koncentrationen og effektiviteten. Der er rigtig mange, som har bidt mærke i, at hvis man reder sengen som noget af det første, når man er stået op, så smitter det hurtigt af på hverdagens mange opgaver. Ved at rede sengen har man klaret dagens første opgave, og selvom det virker som småting, så har det stor indflydelse på hvordan, at resten af dagen forløber sig.

Skemalægning

Når man skal opbygge en rutineret hverdag, så er skemalægning fuldstændig essentielt. Hvis man ikke planlægger, så er sandsynligheden for at fuldføre en succesfuld rutine minimal. Hvis man ikke er vant til at følge skemaer, så kan dette virke ret uoverskueligt, og i mange tilfælde er man tilbøjelig til, at springe lidt rundt i skemaet. Denne form for mentale modspil skal man så vidt muligt forsøge at ignorere. Hvis du har fastlagt et skema, så er det vigtigt at du følger det så præcist og nøjagtigt som muligt og ikke giver op. Hvis man ved fyraften ikke har nået det, som man gerne ville, så har man måske haft for høje ambitioner. Derfor er det en god idé, hvis man sætter ambitioner lidt lave i starten, og man dernæst forsøger at bygge videre på effektiviteten. Dette skridt kan kun understreges, for hvis man sidder med et halvfærdigt skema sidst på dagen, så kan det føles som et nederlag, og det er slet ikke hensigten.

Stå tidligt op!

Der er ikke mange, som kan lide tanken om at stå tidligt op, og det er der faktisk en logisk grund til. Lige fra barnsben er man blevet tvunget til at stå tidligt op, fordi man skulle nå i børnehave og i skole og samtidig skal ens forældre skynde sig på arbejde. Men hvis man frivilligt står tidligere op end man behøver, så vil man for det første få en langt mere afslappende morgen, som forbedre ens mentale tilstand resten af dagen, og for det andet, så har man selv valgt at stå op på det specifikke tidspunkt. Det er dig, som kontrollere hvornår du står op. Sagt med andre ord, så står du ikke tidligt op fordi, at din chef bestemmer det.

Multitasking

Det er en myte at multitasking ikke kan lade sig gøre, for det kan det sagtens. Det er bare afhængigt af hvordan man gør det. Hvis du f.eks. arbejder på et kontor, så er der rig mulighed for at lytte til din favorit lydbøger mens man sidder og arbejder. Lydbogen skal selvsagt ikke påvirke ens arbejde, og der kan være tilfælde, hvor man er nødsaget til at skrue tilbage, fordi man ikke lige fangede en sætning, men på trods af dette, så er der garanteret mange, som vil blive overrasket over hjernes mulighed for både at arbejde og samtidig lytte til de mest intense kapitler i Ringenes Herre. Foruden at man kan indhente tabt læsning, så kan man også lytte til videnskabelige lydbøger, eller for den sags skyld podcasts, så man derved altid kan forbedre ens kompetencer og viden, også uden for ens arbejdsområde.