Mangler du inspiration til vilde ferieoplevelser?

Find frisk energi på en anderledes og spændende ferie

Ferieplanlægningen skal snart ligge parat, hvis du vil have del i de bedste tilbud på flybilletter eller hotel – men hvor skal turen gå hen? Vores ferietid er dyrebar og naturligvis vil man gerne have så meget ud af den som muligt. Kender du det, at man derfor nærmest i panik køber en charter-pakkeløsning, en afbudsrejse med all-inclusive eller i en fart sammenstrikker en storbyferie? I øvrigt falder valget af feriedestinationen ofte på et sted eller land, man allerede har været i.

Det er altid skønt at være på ferie – men nogle gange kunne man godt ønske sig, at det virkelig gav frisk stof til eftertanke eller ferien åbner rum for mere vilde ferieoplevelser. Det anderledes valg af ferie, som ikke nødvendigvis passer ind i pakkeløsningen, kan koste lidt ekstra i forhold til overnatning eller transport. Sammenlign lån her og undersøg de mange muligheder for at tage et fornuftigt lån til rejsen – det er den værd!

Her bringer vi nemlig et par dugfriske idéer til den unikke feries rammer – og så bliver det op til dig at sælge idéen til dine rejsefæller og sammen finde en egnet destination!

Fri bevægelse under solen

Sydens sol og lækre strande er et lækkert pusterum for mange, men for mere rastløse sjæle kan det være et helvede. Hvorfor geare ned, når der er så mange spændende naturoplevelser og aktiviteter, I kan nyde sammen?

Det handler ikke om at du skal udforme et massivt ugeprogram med vilde aktiviteter og seværdigheder hver eneste dag – det får du blot en blodprop af! Tænk derimod i afkobling gennem bevægelse – vandring til fods, lej cykel eller bil, eller hvad med en dagsudflugt på hesteryg?

Mange har vænnet sig til at have ting på skemaet dagen igennem, så vi slapper faktisk bedre af, når vi foretager os noget fysisk og er i bevægelse. Desuden flyder den nærværende samtale mellem mennesker utvivlsomt mere frit efter 10 km på skovvandring end hvis man ligger passivt og steger på stranden.

Simpel nydelse og off-grid nærvær

Bonderøven, Nak & Æd og diverse “vildmarksprogrammer” vækker lysten til at leve simpelt og opleve nærvær med natur og éns nærmeste. Fx på airbnb kan du nemt finde afsidesliggende hytter og du kan også undersøge forskellige udlejningsselskabers tilbud. Det kommer selvfølgelig an på destinationen, og din lyst til selv at jagte aftensmaden, hvad du skal pakke af overlevelelsesgear. Gå aldrig ud i den norske ødemark eller i Alperne uden kniv, reb, nødblus – eller telefon! Men du kan effektivt give dig selv en pause fra din “online-tilværelse”, hvis du lejer en mere rustik og simpel hytte uden wifi. Brændekomfur og stearinlys som eneste lys- og varmekilde giver dig værdifuld indsigt i offgrid-livet.

Skræddersy din næste ferie lige efter dine præferencer – og husk at en oplevelse gerne skal være lidt provokerende og rykke éns grænser, hvis man vil have ny læring om sig selv og et minde for livet.