Nemme måder at forkæle dig selv på

I en travl hverdag med arbejde, pligter, familie, venner og fritidsaktiviteter er det vigtigt, at du ikke glemmer dig selv. Hvis du for eksempel går med en lille drøm om at være blandt de bedst lønnede fodboldspillere, så må du også tage ansvar for din egen mentale sundhed, så du kan opnå dine drømme. Bolden er derfor på din banehalvdel, og her får du et par tips til, hvordan du kommer i gang med at bruge kvalitetstid med dig selv – for dig selv.

Læs en god bog

Flere og flere går ned stress, og den næste skal da ikke være dig. Nogle gange kan man have brug for at komme lidt væk, men ikke have fysisk mulighed for det. Her kan det hjælpe at læse en god bog. Læsning er en af de eneste aktiviteter, som kan muliggøre alle fantasier. Du kan mere end at rejse til et andet land – du kan også rejse i tiden. Du kan få mulighed for at lære mennesker at kende, som du aldrig ville havde haft tid til at møde i din travle hverdag. Når du læser, så løsner din krop op. På denne måde kan du frigøre spændinger og samtidig give dig selv lov til at åbne dit sind.

Tag et varmt karbad

Det kan måske lyde fjollet, men hvad nu hvis det faktisk hjalp? Mange ser det som et ritual, hvor de kan få lov til at afstresse efter en travl dag. Fyld badekarret med vand, tilsæt noget badesalt, tilføj essentielle olier og eventuelt andre ting, som du personligt kan lide. Du kan vælge at nyde dit bad i stilhed og bare mærke roen, eller også kan du sætte noget lækker afslappende musik på, kigge i et blad eller se det nyeste afsnit af din yndlings tv-serie. I mellemtiden kan du også udvide selvforkælelsen med en ansigtsbehandling eller en hårmaske. Når du er færdig med dit bad, så har du med garanti mere overskud end før.