Sådan kan du blive mere bæredygtig i hverdagen

Der er meget fokus på, hvordan man kan nedbringe CO2-udslippet og leve grønnere i dag, og det kan være svært at finde rundt i, hvad man selv kan gøre. Her får du ikke en fyldestgørende liste over alle de bæredygtige tiltag, du kan overveje, da der er rigtig mange. Her får du et par forslag.

Tænk over, hvad du køber – og hvor meget

Et af de områder, hvor du kan prøve at handle bæredygtigt, er i supermarkedet. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvad du køber i forhold til klimaet. Kødproduktionen er med til at belaste miljøet, og derfor kan du for eksempel prøve at nedbringe mængden af kød, du spiser, hvis ud gerne vil gøre noget godt for miljøet. Dette er dog blot et enkelt forslag, for generelt er det en god idé at overveje, hvad det er, du putter i indkøbskurven. Du kan tænke over og undersøge, hvordan varerne er produceret, og hvor meget produktionen af dem påvirker klimaet.

Når du handler ind, er det også en god idé at tage en pose med hjemmefra, så du ikke behøver at købe en plastikpose i supermarkedet.

Husk at slukke lamper og TV

En anden måde, du kan prøve at agere bæredygtigt, er ved at spare på elforbruget. Hvis du er typen, der ofte glemmer at slukke for lamper eller TV, når du ikke bruger det, er det jo en oplagt mulighed for at mindske mængden af el, du forbruger, uden du vil kunne mærke det. Udover, du kan gøre noget godt for miljøet, er det samtidig også godt for din økonomi, da du ved at mindske elforbruget også får en mindre elregning.

Sorter dit affald

Hvis du gerne vil agere bæredygtigt og gøre noget godt for miljøet, er det også en rigtig god idé at sortere dit affald, så materialerne kan genbruges. En måde at gøre det nemmere for dig selv er ved at skaffe mere end én skraldespand. Du kan for eksempel anskaffe dig en spand til pap, en anden til metal og så videre. Når en spand er fuld, og du skal ud med skraldet, tager du bare posen op og sørger for, at den bliver smidt i den rigtige affaldscontainer.

Køb brugt

Du kan også handle bæredygtigt ved at købe brugt i modsætning til at køb nyt. Hvis du skal have noget nyt tøj, kan du for eksempel overveje at gå i en genbrugsforretning og se, om der er noget tøj der, som du gerne vil have.

Hvis du skal bygge nyt hus

Det her råd er ikke et råd til dagligdagen, men nærmere et råd i forhold til, hvis du skal til at bygge nyt hus. Det er nemlig en god idé at tænke bæredygtighed ind i byggeprojektet og f.eks. overveje, hvordan huset kan gøres så energivenligt som muligt, eller om du måske endda har mulighed for at få en husstandsvindmølle. Det er naturligvis ikke sikkert, du har forstand på hverken vedvarende energi eller byggeri, men hvis du gerne vil vide mere, kan du prøve at blive klogere på det ved at læse på nettet, f.eks. på Bedrebyg.dk.