Vi skal huske på miljøet – bør du skifte din varmekilde?

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at vi i dag skal have et meget stort fokus på den Jord, som vi dagligt alle sammen er med til at belaste en lille smule. Efterhånden begynder den nemlig at lide under den, måde som vi har behandlet den på, og det er netop derfor, at vi i dag oplever nogle markante klimaændringer. Og det er noget, der for fremtidens generationer kan have nogle fatale konsekvenser, og de vil derfor komme til at lide under den måde, som vi lever på i dag.

Vi skal gøre noget aktivt i måden, vi lever og bor på for at passe på miljøet

For os handler det derfor om at tage nogle aktive valg, når det kommer til den måde, vi behandler miljøet på. Vi skal blive grønnere i den måde, vi lever på, og vi skal derfor øges vores fokus på at mindske det CO2-udslip, som vi dagligt sender ud i atmosfæren. Og ofte er det faktisk også nogle meget simple ændringer, man skal gennemgå for at nå frem til en levevis, hvor man viser, at man sørger for at tænke på miljøet.

Tag et kig på den varmekilde, som du benytter dig af – og udskift fyret

En af de løsninger, som giver det største udslag, har med den varmekilde at gøre, som vi bruger. Der er nemlig til stadighed rigtig mange hjem, der i dag benytter sig af for eksempel det gamle fyr, som måske endda bruger olie. Det er en meget dyr løsning, men det er ydermere og værst af alt også en løsning, der bare pumper affaldsstoffer ud i atmosfæren og bidrager til den markante belastning, som den i forvejen er ved at bukke under for.

Varm dit hus op med naturlig varme fra jorden med en varmepumpe

Hvis du gerne vil vise, at du gør en aktiv indsats for at forbedre miljøet, bør du derfor skifte din varmekilde ud. Tag for eksempel et kig på en varmepumpe. En varmepumpe anvender jordens og luftens naturlige varme til at producere varmeenergi til en husstand. Og det er lige meget, hvilken tid på året det er, og hvor meget varme der er behov for. Derudover er det en yderst billig og effektiv løsning til dig, som gerne vil spare nogle penge på din elregning. Og det betyder, at du kan finde et overskud i dit budget på sigt, hvis du skifter din varmekilde ud til en varmepumpe.

Spar penge og opnå et tilskud, hvis du skifter til en varmepumpe

Varmepumper kører dog på strøm, men det er ikke noget, som din elregning vil stige betydeligt af. Det skyldes, at en varmepumpe ofte producerer helt op til 4 kWh varmeenergi for hver kWh, den selv bruger. Og det betyder, at den inden for ganske kort tid vil have tjent sig selv ind igen. Og så er du faktisk også så heldig, at du i dag kan søge tilskud hos SKAT, hvis du investerer i en varmepumpe. De foreligger nemlig et generelt ønske i det danske samfund om at blive grønnere, og derfor belønnes de tiltag der gøres.