Når du skal sælge din bolig 

Har du taget valget om at sælge din bolig, vil det være nødvendigt med en boligvurdering. Hvis du er helt sikker på dit valg, er det bare med at få tingene sat i værk. Er du mere i tvivl om hvorvidt du skal sælge, kan du bl.a. overveje:

 

  • Er boligmarkedet attraktivt at sælge på for tiden?
  • Er det det rette tidspunkt at flytte på i forhold til dine personlige forhold såsom familie, børn og uddannelse? Måske det vil passer bedre ind i planerne om 2 år?
  • Har du en plan for, hvor du vil flytte hen, når huset bliver solgt?

 

Klargøring inden boligvurdering

 

Når først du har taget det endelige valg, skal du have din bolig vurderet. Inden en vurdering er det vigtigt at klargøre din bolig naturligvis. Sørg for, at der er ryddet op. Alt overskydende skal væk, køkkenet skal stå pænt og børnenes legetøj skal gemmes lidt af vejen. Desuden er det vigtigt at holde indretningen nogenlunde neutral. Er der mange ting og nips i dit hjem, så pak nogle af dem væk, så det giver en mere simpel stil. Det kan godt virke afskrækkende, hvis hjemmet er for proppet. Til sidst er det smart f.eks. at pudse vinduer og sørge for friske blomster. Alt dette vil give et bedre førstehåndsindtryk og være med til at øge boligens værdi.

 

Indhent forskellige vurderinger

 

Når først din bolig er klar til at blive vurderet, er det smart at få det gjort af flere forskellige ejendomsmæglere. De kan vurdere forskelligt, og du kan have bedre kemi med nogle fremfor nogle andre. Det er en god idé at hente 2-3 boligvurderinger, så du har noget at vælge imellem.

 

Til sidst er der bare at vælge den, du føler dig bedst tilpas ved. Kan du mærke, at han/han tager initiativ, kommer til jeres aftaler osv. Tag dette med i dine overvejelser.