Hvordan skal du finansiere dit boligkøb?

Vil du gerne købe dit første hus, eller vil du sælge dit nuværende og købe et nyt? At købe en bolig kan koste mange penge, og det er de færreste, der har råd til at købe den kontant. Så hvis du går og drømmer om en bolig, har højst sandsynlig brug for at låne nogle penge. Der findes flere forskellige måder hvorpå, du kan låne penge til et hus, og der er fordele og ulemper ved det hele. Uanset hvilken metode du vælger, er det et krav, at du selv har 5% af boligens værdi, som du kan lægge i udbetaling. Men hvad så med resten?

 

Realkreditlån

 

Et realkreditlån er en af billigste låntyper, der findes. Dog er ulempen ved det, at det er svært at blive godkendt til et realkreditlån. Desuden kan du kun få finansieret op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån.

Banklån

 

Et banklån optager du naturligvis i din bank. Et banklån er godt til, hvis du skal have suppleret dit realkreditlån. Eftersom du kun kan låne op til 80% af boligens værdi med realkreditlån, kan du låne de sidste 15% med et banklån. Her er renten dog som regel højere.

 

Pantebrevslån

 

Med et pantebrevslån kan du låne helt op til 95% af boligens værdi, hvilket er en fordel, da du så udelukkende skal betale én rente og kun betale af på én lån i stedet for flere. I modsætning til de to andre lån, kan du også her få en 100% fast rente, så du slipper for bidragssatser eller rentetillæg. Det giver dig en økonomisk vished, så du kan planlægge lang tid ud i fremtiden. Du ved, hvad du skal betale de næste mange år. En anden fordel ved et pantebrevslån er, at efter det kan være svært at blive godkendt til både et realkreditlån og et banklån, så har du altid denne mulighed.