Sådan undgår du skadedyr i hjemmet

 

Du kender garanteret det med, at det specielt her i sommertiden, kan vrimle med små kryb i hjemmet. Det kan være sådan noget som både hvepse, møl, myrer, bananfluer eller større dyr som rotter og muldvarpe. Fælles for dem alle er, at de ikke er rare at have i huset. Det er helst dyr, som skal holdes udendørs og gerne så langt væk fra os som muligt. Sådanne dyr kan næsten ikke undgås, men der er flere muligheder for at gøre noget, som kan nedsætte chancen for, at de vil komme.

 

Når uheldet er ude

 

Hvis uheldet er ude, og du er endt med en stue, der vrimler med myrer, som du simpelthen ikke kan slippe af med, kan du lige så godt før som sidst få en skadedyrsbekæmper ud. Det kan hurtigt blive en både dyr og frustrerende oplevelse at skulle bruge utallige forsøg på at komme af med sådan nogle små dyr. Med en skadedyrsbekæmper kan du være sikker på, at de små kryb forsvinder. Dette gælder også, hvis du er så uheldig at være endt ud med større dyr som rotter, mus, husmårer eller lignende. Så er det bare med at tilkalde noget professionel skadedyrsbekæmpelse.

 

Undgå skadedyr i dit hjem

 

Hvis du vil undgå, at dit hjem også bliver skadedyrenes hjem, bør du f.eks. tænke over, hvor tit du tømmer din skraldespand. Sørg for at gøre det mindst én gang dagligt. Madvarer, der ligger i en skraldespand i varmen, er meget tiltrækkende for sådanne små kryb. Tænk desuden over, hvad du har stående ude på køkkenbordet. Læg eventuelt noget over frugtskålen og stil alt i køleskabet, som kan tåle det. Opbevar altid din mad i aflukkede beholdere, så dyrene ikke tiltrækkes af den. Nogle insekter kan også gemme sig i dine lagener eller under din madras, så sørg for at lufte din dyne og madras jævnligt.