Hjælp til handel med kryptovalutaer

Mange danskere er hoppet med på bølgen med handel med kryptovalutaer som særligt Bitcoins, men der er siden opfindelsen af Bitcoins kommet en række andre typer af kryptovaluta til som f.eks. Facebooks egen kryptovaluta kaldet Libra Coin, der har været meget omdiskuteret i medierne, siden den blev offentliggjort. Det kan dog være svært at handle med kryptovalutaer i sammenligning med andre typer af handler som f.eks. i aktie-verdenen. Vi bringer derfor en guide til handel med kryptovalutaer og især Bitcoins

Hvad er Bitcoins?

Bitcoins blev opfundet og offentliggjort i 2009 af den mystiske figur Satoshi Nakamoto, et navn, der muligvis dækker over en gruppe af programmører, men ikke desto mindre et navn, som ingen endnu har stået frem med. Nakamoto lavede kryptovalutaen som et ideologisk projekt, der skulle fungere som et alternativ til de etablerede og faste nationale valutaer som f.eks. den danske krone og den amerikanske dollar, og som noget, der skulle fungere som et open acces projekt mellem brugere – en såkaldt peer-to-peer teknologi i modsætningen til hvordan fx nationalvalutaerne styres af centralbanker, der fastlægger deres værdi.

Kryptovalutaer er meget forskellige fra nationalvalutaerne som vi kender dem, da valutaen ikke trykkes som mønter eller pengesedler, men kun eksisterer digitalt. Har du bitcoins, opbevarer man dem typisk i en elektronisk pung – ‘wallet’ som det kaldes – og kan tilgå dem gennem enheder, der kan gå online som en smartphone og computer. Det er for mange et lidt abstrakt scenarium – altså at man ikke kan ‘holde’ sine penge – men det er i princippet ikke meget anderledes end digitaliserede banker og betalingsmuligheder med din mobiltelefon. Bitcoins er altså et betalingsmiddel på linje med mange andre, men det er også en handelsvare i sig selv.

Læs mere her, hvor man dykker ned i de mindste detaljer om bitcoin.

Handel med Bitcoins

Handlen med Bitcoins foregår på en online børs, hvor investorerne kan holde øje med kursstigningen. Men det kan være svært at forudsige udviklingen og daglige stigninger og fald i kursen, da de suverænt bestemmes af forventningerne til kryptovalutaen. Det er lidt teknisk, men værdien af Bitcoins blev f.eks. sat indledningsvis gennem den første transaktion i 2010, hvor en programmør og bitcoin-entusiast ved navn Laszlo Hanyecz købte to pizzaer gennem en anden bitcoin ejer for 10.000 bitcoins. I dag svarer det til over en halv million danske kroner, hvilket fortæller os meget om, hvordan kryptovalutaen har udviklet sig og steget enormt i værdi, siden det blev offentliggjort.

Det kan altså være svært at handle med kryptovaluta, og mange investorer benytter sig derfor af kryptorobotter på samme måde som investorer på aktie-markedet bruger aktie-robotter, der kan holde hovedet koldt og ikke lade sig rive med i den vilde rus af køb-og-sælg dynamikken på markedet. Brugen af robotter sikrer dem dermed et økonomisk afkast på deres investeringer. Samme gælder for kryptorobotter, der er nyere på markedet, der i de fleste tilfælde vil kunne gøre det bedre og tage bedre valg end en investor i kød og blod.

Kryptorobotter er ikke ægte robotter, men derimod software, der med algoritmer kan forudsige kryptovalutaens daglige kursudsving og derfor købe og sælge på de helt rigtige tidspunkter.